Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Cursisten geslaagd voor sollicitatietraining

De gemeente Pijnacker-Nootdorp maakt zich sterk voor jongeren die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het zoeken naar werk. We bieden ze bijvoorbeeld een sollicitatietraining.

van links naar rechts, Vincent, Matthijs en Ahmed

Zo kunnen jongeren deelnemen aan een cursus Oriënteren en Solliciteren, waarbij ze allerlei vaardigheden opdoen zoals het schrijven van een goed CV, een ‘elevator pitch’ en een sollicitatiebrief. Ook het benutten en uitbreiden van je netwerk, het zoeken van vacatures en het oefenen van een sollicitatiegesprek, komen aan de orde.

Kosteloos

De cursus duurt vier ochtenden en is zeer interactief, waardoor het niet alleen leerzaam is, maar ook leuk. Aan het einde van de cursus, die kosteloos is, krijgen de deelnemers een certificaat. De eerste certificaten zijn inmiddels uitgereikt aan (van links naar rechts) Vincent, Matthijs en Ahmed.

Start volgende cursus

De volgende cursus gaat van start op woensdag 26 november. Als je denkt dat deze cursus ook iets voor jou is, kun je contact opnemen met de gemeente door een e-mail te sturen naar jongerencoach@pijnacker-nootdorp.nl.