Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Cliëntondersteuning, onafhankelijk klantadvies

Alle inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Onafhankelijke cliëntondersteuning is bedoeld voor al uw vragen aan de gemeente op het gebied van zorg & ondersteuning (Wmo), jeugdhulp en werk & inkomensondersteuning.

mensen die in een rij rijden op een scootmobiel

Voor het ondersteunen van cliënten werkt de gemeente onder andere met kernteams. In de kernteams werken professionele hulpverleners met veel kennis en ervaring.

Bij de kernteams kunt u terecht voor:

  • ondersteuning bij het verduidelijken van uw hulpvraag
  • ondersteuning bij het maken van keuzes
  • ondersteuning bij het organiseren en op elkaar afstemmen van de juiste hulp

Onafhankelijke ondersteuning

Heeft u behoefte aan onafhankelijke ondersteuning? Dan kunt gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE.

De onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE is niet in dienst van de gemeente en maakt geen deel uit van de kernteams in Pijnacker-Nootdorp.

Heeft u een gesprek met de gemeente over bijvoorbeeld re-integratie of een uitkering? Dan kan het verstandig zijn om iemand met u mee te laten gaan, bijvoorbeeld een familielid, kennis of een vrijwilliger. Iemand die met u mee gaat naar de afspraak kan met u mee luisteren en onthouden wat er besproken is.
Heeft u niemand in uw omgeving die met u mee kan gaan? Ook dan kunt u gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE.

Contact met MEE

U kunt met uw vraag naar onafhankelijke cliëntondersteuning direct zelf contact opnemen met MEE. MEE is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (088) 775 20 00 of via de website www.MEEzhn.nl. De gemeente kan u hiermee ook verder helpen. De onafhankelijk cliëntondersteuning van MEE is gratis.