Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Carlos Fokke: bode

Carlos Fokke is bode bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Een functie die echt specifiek is voor een gemeente en die hij al lange tijd met veel plezier vervult.

Carlos Fokke

“Het is divers werk. Je weet nooit wat er op een dag allemaal gaat gebeuren. Natuurlijk heb ik altijd mijn vaste werkzaamheden, maar daaromheen is het heel afwisselend. Als de burgemeester plotseling een chauffeur nodig heeft, dan spring ik zo in.”

Mensen

Carlos is in zijn functie vooral met en voor mensen bezig:

“Inwoners van de gemeente, maar ook collega’s binnen de gemeente. Zo assisteer ik bij de gemeenteraadsvergaderingen, informatieavonden en recepties. Rond april is het altijd een drukke tijd. Elk jaar is er de lintjesregen, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Daar zit voor de bodedienst veel werk aan vast. Ik zorg er dan voor dat technisch alles in orde is, de ruimtes netjes zijn verzorgd, maar ook verzorg ik de catering tijdens zo’n gebeuren. Ik werk dus ook in de avonden, maar dat is onderling met de andere drie bodes goed geregeld. Eén week in de maand heb ik avonddienst en ben ik bij de commissie en raadsvergaderingen aanwezig. Zo is mijn werk goed te combineren met mijn privésituatie.”

Bijzonder

Een bijzonder onderdeel van Carlos werk is het assisteren bij huwelijken.

“Dat is altijd erg mooi om mee te maken. Ik maak de zaal in orde, ontvang de gasten en zorg dat alles rondom de ceremonie goed verloopt. En, misschien wel het belangrijkst; na het huwelijk zorg ik dat de officiële documenten mét de handtekeningen bij de juiste gemeenteambtenaar terecht komen. Huwelijken zijn namelijk niet allemaal ‘in huis’.”

Hand-en-spandiensten

Naast zijn avondwerk en bijzondere taken is Carlos overdag vaak in het gemeentekantoor te vinden. Dan is hij vooral voor zijn collega’s bezig:

Ik doe dan de verspreiding en verzending van de interne en externe post en ik beheer alle kantoorartikelen. Ook verzorg ik kopieer- en inbindwerk en daarnaast nog allerlei hand- en spandiensten. Er is altijd genoeg te doen.”