Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Buurttuin in Pijnacker Noord

Samen werken aan, en daarna in, een zelf bedachte tuin. Lijkt u dat wat? De Sociale Werkgroep van Wijkvereniging Pijnacker-Noord heeft, ondersteund door de gemeente en Rondom Wonen, het plan opgevat om bewoners van Pijnacker Noord te helpen bij het opstarten van een heuse buurttuin. Wat er in die tuin gaat komen?

Voorbeeld van een buurttuin in Rotterdam
Voorbeeld van een buurttuin in Rotterdam Voorbeeld van een buurttuin in Rotterdam

Wat er in die tuin gaat komen?

Bloemen in een pluktuin? Verse peentjes en radijsjes? Stokbonen of courgette? Of misschien wel alles? Dat mogen de betrokken bewoners onderling helemaal zelf bepalen. Misschien krijgen we wel aardappeltjes uit onze buurt! Hoe zouden die gaan heten? Noordpiepers? Pijnkrieltjes? Alles is nog open en vooral alles is nog mogelijk.

Wat weten we wel

De wijkvereniging is enthousiast, Rondom Wonen heeft drie terreinen ter beschikking gesteld (2x 417 en 1x 335 m2) groot. De gemeente werkt mee aan de realisatie op de lange duur. Een plaatselijke aannemer heeft materialen toegezegd, en een wijkbewoner heeft zijn kennis ter beschikking gesteld om een en ander te begeleiden. Ook van buiten de wijk is er al iemand die wil meedenken.

In onze omringende steden is het al een veel voorkomend verschijnsel. Denk aan de buurttuinen in Delfgauw, Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam. We willen een tuin voor de buurt maken waar iedereen terecht kan en elkaar kan ontmoeten. Er zijn al een paar enthousiaste reacties binnen, maar nog niet genoeg! We willen dit voorjaar al van start en de plannen moeten dus binnenkort op tafel komen.

Waar zijn we naar op zoek

Naar u! Want als u niet reageert komt het niet van de grond (of in de grond). Bent u altijd al van plan geweest om lekker met de handen in de aarde te werken en uw eigen boontjes te doppen of uw eigen piepers te jassen, hoe ze ook mogen heten! Of bent u enthousiast om ons op een andere manier te ondersteunen, met materiaal of kennis. Laat dan uw interesse blijken door een mailtje te sturen naar moestuin@pijnacker-noord.nl. Of, bel met Bart Ennema: 06-511 20 108 of met Irene Haket: 3610413 en 06-407 36 444

Doet u mee?

Want als u niet meedoet komt het vast niet goed! Wij horen graag van u.
De leden van de werkgroep Sociaal Pijnacker-Noord

Jane, Irene, Joop en Bart