Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Buurtbus blijft goede verbinding tussen Delfgauw, Pijnacker en Nootdorp

Heeft u de buurtbus al eens geprobeerd? Een handige verbinding tussen Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. Elke werkdag rijden er twee buurtbussen rond.

Buurtbus

De bus rijdt vanaf december 2011 en vult het gat op dat is ontstaan na het verdwijnen van buslijn 61 tussen Nootdorp en Pijnacker. Wethouder José van Egmond heeft zich destijds sterk gemaakt voor dit initiatief. Nu heeft het stadsgewest na een evaluatie besloten het initiatief tot 2017 te financieren. Van Egmond: “Ik ben blij dat we nu ook de komende jaren deze vorm van openbaar vervoer in de gemeente hebben. Ook mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers die elke dag de buurtbus rijden. Het is een uitstekende verbinding tussen alle kernen.”

Voldoende gebruikers

Om nog meer mensen van de buurtbus gebruik te laten maken gaat de gemeente onderzoeken of de buurtbus ook in te zetten is voor een deel van de mensen die gebruik maakt van de regiotaxi. We verwachten dan dat het aantal passagiers in de regiotaxi afneemt en in de buurtbus toeneemt”

Meer informatie

Kijk op www.buurtbuspijnacker.nl voor de route, de haltetijden en contactinformatie. Heeft u interesse om te chauffeuren? Kijk dan eens op de website. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.