Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Burgemeester Buddenberg niet beschikbaar voor herbenoeming

Burgemeester Rik Buddenberg heeft vandaag kenbaar gemaakt dat hij niet beschikbaar is voor een derde periode als burgemeester in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Halverwege juni 2014 eindigt zijn tweede termijn.

Deze beslissing deelde de burgemeester vanmiddag per brief mee aan de gemeenteraad. In deze brief geeft Buddenberg aan er nooit een geheim van te hebben gemaakt dat hij in zijn loopbaan nog ruimte wil laten voor andere ambities. Na twee termijnen is de tijd volgens Buddenberg rijp voor nieuwe uitdagingen.

Ruim 11 jaar burgemeester

Drs. F.H. Buddenberg (59) is nu ruim 11 jaar burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij heeft de gemeente in die jaren zien groeien naar de herkenbare, groene gemeente die het nu is, centraal gelegen in de Metropool.

“Ik ben er trots op deze ontwikkeling te hebben mogen meemaken en begeleiden. Voor mij blijft Pijnacker-Nootdorp een hechte gemeenschap met veel betrokken inwoners en ondernemers.”

Afscheid

Wanneer Buddenberg afscheid neemt, is nog niet bekend. Buddenberg:

“In mijn jaargesprek met de commissaris van de Koning begin september heb ik aangegeven dat ik niet in aanmerking wil komen voor herbenoeming. Ik blijf vanzelfsprekend met volle inzet mijn functie vorm geven, tot uiterlijk 15 juni 2014.”