Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Bodemkwaliteit

Wanneer u bodemverontreiniging aantreft of bodembedreigend gedrag ziet, zoals afvalstorten of lekkende tanks, dan kunt u dit melden.

U kunt dit melden bij het cluster Milieu van de gemeente via het algemene telefoonnummer telefoonnummer 14 015 .
Buiten kantooruren kunt u hiervoor bellen met de politie Haaglanden, bureau Pijnacker-Nootdorp: 0900 - 88 44. De overheid kan de veroorzaker van een (dreigende) bodemverontreiniging vervolgens aanspreken op zijn verantwoordelijkheden.

Archiefkast bodemkwaliteit

Opvragen bodemgegevens

Gaat u een bedrijfspand, woning of perceel kopen? Dan doet u er goed aan informatie in te winnen over de bodemkwaliteit. Als de bodem verontreinigd is, kunt u de locatie misschien niet gebruiken waarvoor u dat wilt. Verder zal bodemverontreiniging waarschijnlijk de marktwaarde verlagen.

Alle bodemgegevens van de gemeente zijn ingevoerd in een digitaal bodeminformatiesysteem (BIS). De gemeente heeft dus van vele locaties informatie over de kwaliteit van de bodem of de aanwezigheid van een ondergrondse tank.

U kunt bodemgegevens tegen betaling van legeskosten bij de gemeente opvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar makelaarsinfo@pijnacker-nootdorp.nl