Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Bestuurders nemen kijkje onder de grond

Hoogheemraad Arie van den Berg en wethouder Jaap van Staalduine bezochten woensdag 17 september de werkzaamheden aan de ondergrondse waterverbinding onder de Molenweg in Nootdorp.

Aanleg van een duiker Nootdorp Centrum/West

Door de aanleg van deze waterverbinding (duiker) wordt de kans op wateroverlast in de wijk Nootdorp Centrum/West aanzienlijk verkleind. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en zijn eind dit jaar gereed.

Boringen

In augustus zijn de voorbereidingen voor de werkzaamheden gestart, zodat nu geboord kan worden. Ter hoogte van de kruising van de Brasserskade en Dwarskade is een bouwkuip gemaakt, van waaruit de buis onder de weg door geboord kan worden. Via deze boring wordt een betonnen duiker geplaatst met een doorsnede van 1 meter en een lengte van 200 meter. Aan de Nootdorpse zijde wordt daarna een stuw gebouwd om de afvoer van oppervlaktewater uit de wijk Nootdorp Centrum/West beter te reguleren.

Goede waterafvoer

De nieuwe duiker wordt aangelegd, omdat de oude duiker onder de Molenweg het einde van zijn levensduur heeft bereikt en aan vervanging toe is. De bestaande duiker wordt verstevigd, maar vervult straks geen hoofdfunctie meer. Ontwerp, voorbereiding en uitvoering van het project zijn in nauwe samenwerking tussen de gemeente en het Hoogheemraadschap tot stand gekomen. Met een financiƫle bijdrage van beide partijen wordt een goede waterafvoer zeker gesteld.

Bekijk het filmpje van het bezoek van de bestuurders met uitleg over de duiker.