Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Basisinformatie Pijnacker

In de kern Pijnacker vindt u een grote verscheidenheid aan voorzieningen. Hierbij is te denken aan winkel-, sport-, en groenvoorzieningen.

Zo kunt u winkelen in het moderne winkelcentrum De Ackershof. Sportmogelijkheden zijn er te over. Voor voetbal, tennis, hockey, korfbal en recreatief zwemmen en vele andere sporten kunt u in Pijnacker terecht. Ook op onderwijsgebied is er voor elk wat wils. Behalve basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs vindt u er peuterspeelzalen en kinderopvang. Niet alleen voor jongeren, ook voor ouderen zijn er speciale voorzieningen.

Liefhebbers van wandelen, fietsen, paardrijden of kanovaren kunnen hun hart ophalen in het Balijbos en het Bieslandse Bos, vlakbij de bebouwing van Pijnacker. Ze zijn onderdeel van de Groen-Blauwe Slinger, een groene en waterrijke ‘slinger’ nabij Pijnacker en Delfgauw. Nu wonen er in deze kern 24.000 inwoners.

Oude Leede

Tussen de kernen Pijnacker en Delfgauw ligt het rustieke Oude Leede, een buurtschap met een lintbebouwing in een agrarische omgeving.

Wijken in kern Pijnacker

De volgende wijken vormen de kern Pijnacker: Pijnacker Centrum/Dorp, Pijnacker Noord, Koningshof, Klapwijk, Tolhek, Keijzershof Erven, Keijzershof Boszoom, Keijzershof Eilanden (toekomstige nieuwbouwwijk), AckersWoude, bedrijventerrein De Boezem en buitengebieden Zuidpolder Oude Leede, Noordpolder Pijnacker en Pijnacker-Oost.