Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Basisinformatie Nootdorp

Nootdorp is een levendige kern met ruim 19.000 inwoners en veel eigentijdse voorzieningen. Door woningbouw op nieuwbouwlocaties als Ypenburg, Craeyenburch en ’s-Gravenhout zal Nootdorp verder groeien.

Net als Pijnacker kent Nootdorp een eeuwenoude geschiedenis. Oude pandjes, de kerk in het centrum en molen De Windlust herinneren aan de tijden van weleer.

Het moderne winkelcentrum Parade, midden in Nootdorp, is met een knipoog naar het verleden gebouwd. Het centrum staat op de plaats van de voormalige renbaan en heeft de vorm van een hoefijzer.

Nootdorp beschikt verder over prachtige sportcomplexen en een bibliotheek. Peuterspeelzalen, kinderopvang, basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs zorgen voor een aantrekkelijk aanbod aan onderwijsvoorzieningen. Ook aan groen en water is er geen gebrek. Het Bieslandse Bos, het Balijbos en de Dobbeplas liggen voor inwoners van Nootdorp als het ware om de hoek.

Wijken in de kern Nootdorp

De volgende wijken vormen de kern Nootdorp: Nootdorp Centrum/West, Vrouwtjeslant/Nieuweveen, Achter het Raadhuis, ’s-Gravenhout, De Venen Centrum, De Venen/Craeyenburch, De Venen Oost, bedrijventerrein Oostambacht/Heronpark en Buitengebied Nootdorp.