Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Basisinformatie Delfgauw

Delfgauw, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 14e eeuw, is door de bouw van de wijk Emerald ingrijpend veranderd. Het groene dorp midden in de polder groeide van 600 naar ruim 9.000 inwoners. Het oude centrum van Delfgauw vormt een interessant contrast met de moderne wijk Emerald.

Delfgauw is omringd door veel natuur. U vindt er de Ackerdijkse plassen, het Bieslandse bos en de Delftse Hout. Aan de rand van de Delftse Hout en het Bieslandse Bos ligt de camping Uylenberg. De Delftse Hout is de thuisbasis van een kudde schapen, die dagelijks door het gebied trekt. Nergens anders in de Randstad kunt u zomaar een schaapskudde tegen het lijf lopen!

Voor zo’n kleine kern heeft Delfgauw verrassend veel voorzieningen: een eigen overdekt winkelcentrum, een sporthal met een sportcafé, drie basisscholen, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een wooncomplex met huurwoningen voor 55+. De jeugd kan zich uitleven op een skatevoorziening.

Wijken in de kern Delfgauw

De volgende wijken vormen de kern Delfgauw: Oud-Delfgauw, Emerald Noord, Emerald Centrum, Emerald Zuid, bedrijventerrein Ruyven en de buitengebieden Zuidpolder Delfgauw en Noordpolder Delfgauw.