Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Angela Lie: projectmanager

Angela Lie werkt bij Pijnacker-Nootdorp als projectmanager.

Angela Lie

Als afgestudeerd bedrijfsjurist begon zij in 1992 als jurist ruimtelijke ordening bij de gemeente Den Haag. Na acht jaar maakte zij de overstap naar projectmanager.

“Ik wilde graag projecten vanaf de start oppakken, zelf bedenken hoe ik dingen aan zou willen pakken. Functies toevoegen aan de openbare ruimte, mooie gebouwen maken”.

Uitdaging

In 2006 maakte ze bewust de overstap naar Pijnacker-Nootdorp.

“Pijnacker-Nootdorp is een gemeente met een behoorlijke opgave. Er staat veel te gebeuren. Zeker voor een projectmanager. Ik heb het gevoel dat ik qua werk uit de voeten kan, dat er een uitdaging ligt. Het is heerlijk om hier bezig te zijn met ontwikkeling. Bovendien kun je in een kleinere gemeente slagvaardiger zijn. Er zijn kortere lijnen en knopen worden sneller doorgehakt. Je kunt hier makkelijk bij iedereen binnenlopen, inclusief de wethouders.”

Verschillende belangen

Angela vindt projectmanager een leuk, maar complex vak.

"Op dit moment ben ik bezig met het realiseren van woningbouw en infrastructuur, samen met een projectteam dat bestaat uit collega’s van verschillende disciplines. Een groot project is Klapwijk-Noord, één van de gebieden die nog ingevuld moeten worden en waar 1500 woningen gepland zijn. Daarbij heb ik te maken met veel verschillende partijen en belangen. Dat is vaak een lastige uitdaging. Je hebt immers te maken met verschillende belangen van individuen en van de gemeenschap. Deze moet je waar mogelijk verenigen. Het is soms veel kilometers maken, maar het geeft altijd een kick wanneer je samen met je projectteam iets hebt gerealiseerd. Zeker als het resultaat gedragen wordt door de gemeenschap.”