Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Alle jongeren naar school of aan het werk

De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil graag dat alle jongeren van 23 tot en met 27 jaar die nog geen startkwalificatie hebben (een opleiding op minimaal mbo-2 niveau) een opleiding volgen of aan het werk zijn.

Voor jongeren die geen baan hebben en geen opleiding volgen zijn er diverse vormen van ondersteuning mogelijk vanuit het Actieplan Jeugdwerkloosheid van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Met deze Europese subsidie heeft de gemeente onder meer een jongerencoach aangesteld die samen met de jongere kan kijken welke mogelijkheden richting opleiding en/of werk er zijn en welke coaching daarbij nuttig kan zijn.

Hulp bij het zoeken

De jongerencoach kan bijvoorbeeld helpen bij het zoeken van een geschikte opleiding of vacatures, het opstellen van een goed CV en het schrijven van een sollicitatiebrief. Ook heeft de gemeente contact met diverse bedrijven en organisaties waar regelmatig vacatures zijn en maakt gebruik van een matchmaker die werkzoekenden probeert te koppelen aan bedrijven.

Ondersteuning is kosteloos

Deze ondersteuning is kosteloos. Aanmelden kan door een e-mail sturen naar jongerencoach@pijnacker-nootdorp.nl met daarin je voor- en achternaam, geboortedatum en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met je op.