Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Afsluiting wegen voor 12inch-race

Zaterdag 14 september is er tussen 17.30 en 20.30 uur grote verkeershinder in het centrum van Pijnacker door de 12inch-race, die start en finisht op de Sportlaan.

Onder meer de Westlaan/Oostlaan en de Noordweg zijn afgesloten.
De wegen rondom het parcours in Pijnacker worden tijdens de race volledig afgesloten voor autoverkeer. Het parcours is continu bezet door deelnemers. Daardoor kunnen overige weggebruikers er langere tijd niet door.

Aanpassingen

Ook kunnen bewoners van Pijnacker Noord en Centrum (deels) deze periode de wijk niet in of uit. Koningshof is bereikbaar vanuit Delfgauw via de Europalaan - Westlaan, maar men moet ook daar op verkeershinder rekenen. Vanaf 17.30 uur plaatst men hekken. Verkeer moet dan omrijden via Nootdorp, de A12, de A13 en de N470.

Het openbaar vervoer wordt ook aangepast. Buslijn 121 en de Buurtbus kunnen tussen 17.30 en 21.00 uur Pijnacker niet aandoen en rijden een aangepaste route. Lijn 121 rijdt vanaf Delft door Emerald en gaat via de N470 buitenom naar Zoetermeer. De Buurtbus blijft in Nootdorp, keert bij de Molenaar Blonkweg en wacht daar de terugtijd af.

Bereikbaarheid Sportlaan

Tijdens de opbouw van de start- en finishlocatie geldt ‘s ochtends op de Sportlaan eenrichtingsverkeer naar de Rijskade. Vanaf 12.00 uur is de Sportlaan helemaal afgesloten voor auto- en fietsverkeer.

Route 12inch-race