Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Aardwarmtenetwerk Duijvestijn

Tomatenbedrijf Gebroeders Duijvestijn aan de Overgauwseweg in Pijnacker heeft met succes naar aardwarmte geboord. Nu nog voor eigen gebruik in de 13,5 hectare kassen, maar de bedoeling is straks met aardwarmte ook andere glastuinbouwbedrijven in de Zuidpolder en woningen in Keijzershof en Tuindershof van warmte te gaan voorzien.

Gebr. Duijvestijn is een innovatief voorbeeldbedrijf in Pijnacker-Nootdorp. Het bedrijf is op alle fronten voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe technieken en mogelijkheden in teelt, arbeid, energieverbruik, soortontwikkeling, logistiek, verpakking en afzet aan grote supermarkten in Europa. Ook op het gebied van andere duurzame energie soorten, zoals windenergie, timmert Duijvestijn aan de weg.

Uitbreiding

Naast het project in Zuidpolder (nummer 4 op het kaartje), willen de gebroeders Duijvestijn met hun aardwarmte ook de nog te bouwen woningen (450) in de wijken Keijzershof en Tuindershof duurzaam verwarmen (nummer 5 op het kaartje).

Kaartje met lopende warmteprojecten in Pijnacker-Nootdorp 1. Ammerlaan 2. Ammerlaan 3. Ammerlaan 4. Duijvestijn 5. Duijvestijn 6. Noukoop 7. Balijade 8. Solid Energie 9. Van den Berg Roses