Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Aardwarmtelevering aan 470 appartementen

Half juli is gestart met de graaf- en boorwerkzaamheden voor de aanleg van een ondergronds warmtetransportnet vanaf de aardwarmtebron van Ammerlaan langs de zestien flats van Rondom Wonen in de wijk Pijnacker Noord.

Bouwbord aardwarmtenetwerk Pijnacker Noord

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is verheugd met dit project dat laat zien dat het mogelijk is de verwarming van bestaande woningen energieneutraal te maken. Er wordt 622 ton CO2 bespaard; een emissiereductie van 95%. Ook de luchtkwaliteit in de directe omgeving van Pijnacker-Noord verbetert door de aardwarmtelevering; een reductie van de schadelijke NOx met 54%.

De werkzaamheden lopen tot eind december van dit jaar. Het project is financieel haalbaar geworden door de met succes door de gemeente aangevraagde subsidie van het Stadsgewest Haaglanden en een Europese subsidie van Kansen voor West.

Meer informatie

Meer informatie over aardwarmte vindt u op www.ammerlaan-tgi.nl.

Zie ook de uitzending van Een Vandaag: http://www.eenvandaag.nl/binnenland/40796/de_stille_revolutie_in_de_tuinbouw. U kunt ook kijken op de pagina Duurzame warmte. Informatie over de aardwarmtelevering aan de flats van Rondom Wonen vindt u op http://rondomwonen.nl

Buizen die klaarliggen voor het aardwarmtenetwerk in Pijnacker Noord