Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Aanpak milieuparkjes

De jaarwisseling ligt achter ons en alle containers zijn weer open.

Milieupark met twee ondergrondse containers voor glas en één voor textiel

Nu blijkt dat - sinds Afval Loont gestopt is - bij een aantal milieuparkjes nog niet voldoende capaciteit is voor gescheiden afvalinzameling of dat de containers niet vaak genoeg geleegd worden.

Het is mooi dat inwoners hun afval zo goed scheiden, dit willen we als gemeente blijven faciliteren. We zetten ons dan ook in om de situatie structureel op te lossen, zodat iedereen zijn gescheiden afval kwijt kan. We hebben al een aantal maatregelen genomen en er is veelvuldig contact met Avalex. Lees ook het interview met wethouder Bert van Alphen in Telstar van woensdag 16 januari.

Container vol? Bel Avalex

Om een rommelige situatie bij de milieuparkjes te voorkomen, roepen we alle Inwoners op om zelf geen afval naast de containers te plaatsen en problemen te signaleren bij Avalex. Als gemeente houden we de situatie ook in de gaten, maar we zien niet alles. Dus: staat er afval naast de container of zit de container vol? Laat het Avalex weten, zodat zij het afval kunnen verwijderen of de container kunnen legen. Bel 0900 0507 of mail naar info@avalex.nl.