Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

2,9 ha grond Heron verkocht aan Den Haag

Onlangs is circa 2,9 ha grond op Bedrijvenpark Heron in Nootdorp geleverd aan de gemeente Den Haag. De grond is bedoeld voor het herhuisvesten van bedrijven uit o.a. De Binckhorst. De koopovereenkomst dateert uit 2011.

Autodemontagebedrijven: werkzaamheden inpandig

De gemeente Pijnacker-Nootdorp spreekt al enige tijd met drie autodemontagebedrijven. Die moeten vanuit De Binckhorst naar Bedrijvenpark Heron verplaatst worden. De gemeente Pijnacker-Nootdorp stelt de eis dat alle werkzaamheden van de autodemontagebedrijven inpandig gebeuren. Verder moeten de bedrijven passen binnen milieucategorie 3.2 tot 4.1 en voldoen aan de beeldkwaliteitseisen voor het bestemmingsplan Heron.

Omgevingsvergunning

Inmiddels zijn er twee omgevingsvergunningen ingediend. De aanvragen zijn nog in behandeling, naar verwachting kunnen de vergunningen binnenkort worden verleend. Met het derde bedrijf is de gemeente nog in overleg.

Verdeling geleverde grond

Van de door de gemeente Den Haag aangekochte 2,9 hectare kopen de drie autodemontage-bedrijven samen ongeveer 10.000 m² grond. Voor de overige 1,9 hectare heeft de gemeente Den Haag nog geen andere kandidaten, maar deze grond is niet uitsluitend bestemd voor de herhuisvesting van autodemontagebedrijven.

Bouw op Heron gestart

In januari 2013 is Riverdale als eerste bedrijf gestart met de bouw van haar kantoor- en bedrijfspand op Bedrijvenpark Heron. Naar verwachting zal ook Fugro Vastgoed begin juli starten met de bouw van een complex voor o.a. Fugro Engineers BV.