Terug naar het overzicht

Winnaar kunstwerk bekend!

De winnaar van het winnende kunstwerk is bekend! De inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben gekozen uit acht kunstwerken. Na een spannende verkiezing in juni, waarbij 669 stemmen werden uitgebracht, is het kunstwerk Flying Fish van Sabina van Eps als winnaar gekozen. Het kunstwerk wordt geplaatst in het Emmapark te Pijnacker.

Beweging

Flying Fish bestaat uit visvormen uitgevoerd in glas en beton die bevestigd zijn op CorTen staal pijpen. De vissen zijn elk ongeveer 36 cm lang, 10 cm hoog en met diktes variërend van 3 cm tot 7 cm. De hoogtes van de pijpen variëren tussen de 1 meter en 2.30 meter.
“Het lijnenspel van de verticaal geplaatste pijpen met de glooiing van de visvormen en het water als decor vormen samen een geheel. Door verschillende lichtinvalshoeken komt het speelse karakter goed tot zijn recht. De roestkleur in combinatie met het transparante glas en de betonkleur doen rustgevend aan. Lopend richting het plein naar het werk toe zal het lijken alsof het geheel continue in beweging is”, aldus de kunstenaar.

Datum onthulling

Sabina van Eps is naar eigen zeggen: “Heel blij om als winnaar uit de bus te zijn gekomen.Het beeld zal op een nog te bepalen datum feestelijk worden onthuld. Zover is het nog niet, zodra informatie over de datum van onthulling bekend is, laten wij het weten.

Prijswinnaars

Onder degenen, die hun stem uitgebracht hebben werden namens Stichting Kunstweek 10 kunstboeken ‘Beeldende Kunst in Nederland’ verloot. Alle prijswinnaars, waarvan 1 uit Delfgauw, 6 uit Pijnacker en 3 uit Nootdorp ontvingen reeds persoonlijk bericht en krijgen het boek thuisgestuurd.

Flying Fish van Sabina van Eps

De verkiezing vond plaats van 01 juni t/m 03 juli 2020. Meer informatie over het project leest u op de website van Kunst in de gemeente.