Spring naar content
Terug naar het overzicht

Voorkom woninginbraak

Woninginbraak is een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Ook in Pijnacker-Nootdorp. Meestal gebeurt dit door het forceren van een raam of deur. Soms is sprake van inklimming op hoger gelegen verdiepingen door een ‘geveltoerist’. Ook bewoners van een woning of appartement op hoger gelegen verdieping moeten rekening houden met woninginbraken.

Sluit deuren en ramen, ook ‘s zomers

Bij zomers weer laten mensen vaker ramen en deuren op een kier staan. Dit maakt het voor insluipers makkelijk om binnen te komen. Het advies is dan ook: sluit altijd alle ramen en deuren als u de woning verlaat, ook als u niet op de begane grond woont. Zelfs als u thuis bent geldt: laat geen ramen of deuren openstaan zonder dat hier toezicht op is. Gelegenheid maakt immers de dief. Wilt u bijvoorbeeld ’s-nachts een raam openzetten, dan is een zogeheten kierstandhouder een mogelijkheid.

De politie doet een dringend beroep op u. Mocht u getuige zijn van een inbraak of vermoedt dat er in een woning wordt ingebroken, belt u dan 112.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.politiekeurmerk.nl/preventietips. Op www.politie.nl ziet u onder ‘Mijn buurt’ hoeveel woninginbraken in uw buurt gepleegd zijn