Terug naar het overzicht

Vestia verkoopt vastgoed Pijnacker-Nootdorp aan Staedion

Op 3 juli ondertekenden Vestia en Staedion het koopcontract voor al het vastgoed van Vestia in Pijnacker-Nootdorp. Het gaat om ruim 1.340 verhuureenheden, waaronder ruim 1.070 zelfstandige woningen, bedrijfs- en zorgvastgoed, voor het grootste deel in Nootdorp.

Wethouder Frank van Kuppeveld is verheugd met deze overname: ‘Hiermee blijven deze sociale huurwoningen voor de sociale huurmarkt behouden. Dit past volledig in de recent vastgestelde Woonvisie 2020-2030.’

Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion: “Binnen het vastgoed zitten 662 sociale huurwoningen. We behouden deze de komende jaren voor de sociale sector. De aankoop sluit hiermee aan op onze ambities om zoveel mogelijk bij te dragen aan de beschikbaarheid van betaalbare woningen in de Haagse regio.”

Om deze reden kunnen commerciële partijen en individuele huurders de woningen niet kopen. De huidige huurders kunnen blijven wonen en behouden hun huurovereenkomst. 

De overeenkomst is onder voorbehoud van goedkeuring van de externe toezichthouders. De overdracht van het vastgoed vindt naar verwachting plaats per november 2020.