Terug naar het overzicht

Vacature: technisch applicatiebeheerder

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Voel jij je als een vis in het water in een complexe ICT-omgeving en staat dienstverlening bij jou hoog in het vaandel? Bij de afdeling Interne Dienstverlening zoeken wij een technisch applicatiebeheerder voor 32-36 uur per week.

Vacature technisch applicatiebeheerder - solliciteer voor 23 juni

Wat ga je doen?

Samen met collega’s zorg je als systeembeheerder voor een optimale beschikbaarheid van de diverse systemen van onze interne collega-klanten. Elke dag is anders bij onze gemeente en is volop hectiek en actie. Gelukkig voel jij je als een vis in het water in onze complexe ICT-omgeving. Je staat altijd klaar om je collega’s en klanten te helpen en draait je hand niet om voor ad-hoc acties. Het dagelijkse beheer en onderhoud van de ICT-omgeving behoort tot jouw verantwoordelijkheid.  Met jouw ICT-kennis en ervaring help jij gebruikers van onze diensten bij uiteenlopende vragen en uitdagingen. Je werk bestaat uit het technisch beheren van ons applicatielandschap, koppelingen en servers, het afhandelen van tweede- en derdelijns problemen én het gecontroleerd zelfstandig doorvoeren van wijzigingen (changes). Daarnaast neem je deel in projecten om nieuwe wensen voor de klant en de organisatie voor te bereiden en door te voeren. Communiceren met collega’s, klanten en leveranciers hoort daar ook bij. Optimale dienstverlening staat hoog bij in ons vaandel, jij levert daaraan een belangrijke bijdrage.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Proactief beheren en up-to-date houden van onze ICT-omgeving, -applicaties en -infrastructuur;
 • Adviseren over en verbeteringen doorvoeren in de ICT-omgeving, -applicaties en -infrastructuur;
 • Meewerken aan belangrijke en uitdagende ICT-projecten;
 • Interne dienstverlening gericht op het tijdig oplossen, voorkomen en registreren van complexe incidenten.

Een deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door externe partijen (DBA, IT2grow Enable U, DDG, PQR, SolidBe). In het opdrachtgeverschap heb jij een regisserende rol. Daarnaast ondersteun je de collega functioneel-applicatiebeheerders.

Naar wie zijn we op zoek?

Met enthousiasme en gedrevenheid werk je samen met de collega’s in het team aan de stabiliteit van de ICT-ondersteuning, -ontwikkeling en verdere professionalisering van de dienstverlening. Diezelfde ambitie heb je ook voor jezelf: jij wilt altijd vooruit, vernieuwen, nóg beter worden en je bent nieuwsgierig. Dit zien we terug in: het bijhouden van je vakkennis, het bijwonen van seminars/kennismeetings. Het over de schutting kunnen kijken van je eigen vakgebied én de interesse in de processen binnen de gemeente geeft jou een grote meerwaarde.

Wat neem je mee?

 • Je bent een ervaren technisch applicatiebeheerder met aantoonbaar HBO-werk en -denkniveau of MBO-werk en -denkniveau met aantoonbaar veel (5 jaar) ervaring met soortgelijke werkzaamheden;
 • Je hebt kennis van en ervaring met applicaties van b.v. Centric en Pink;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het beheren en onderhouden van Office365, Azure, Ivanti Workspace Manager, Oracle;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het opzetten en onderhouden van koppelingen (Certificaten, ESB’s en IIS);
 • Je hebt bij voorkeur kennis van informatiebeveiliging (BIO)/ Security;
 • Je bent doortastend, proactief, je hebt een no-nonsense houding en je ziet de veranderde rol van IT als een uitdaging;
 • Je bent bereid om buiten de reguliere werktijden werkzaamheden te verrichten voor de gemeente.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.048,00,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 32-36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie medewerker systemen II. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP, waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

Het team Informatievoorziening & Automatisering valt onder de afdeling Interne Dienstverlening. Het is een team van 18 collega’s waar specialisten op verschillende vakgebieden werken, zoals de Helpdesk, Systeembeheer, Netwerkbeheer, Archivering en Informatiemanagement. Je gaat in deze functie veel samenwerken met een collega technisch applicatie beheerder. Voor verbeteringen of nieuwe ontwikkelingen wordt een project gestart en jij neemt deel aan de activiteiten van het projectteam als bewaker en mede-richtinggever vanuit de techniek. 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 23 juni 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-15 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via m.vandermeide@pijnacker-nootdorp.nl .

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Maas, teamleider I&A ICT, telefoonnummer 06-50035502.