Terug naar het overzicht

Vacature: Teamleider Ruimte | 32-36 uur

Weet jij als leidinggevende al jouw vakkennis over ruimtelijke ontwikkeling over te brengen aan jouw team? Kan jij medewerkers inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer zoekt een teamleider voor het team Ruimte voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen?

Samen met het afdelingshoofd Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer en collega MT leden werk je aan de doorontwikkeling van de afdeling en sta je voor de medewerkers in je team. Je weet je collega’s te stimuleren om vorm en inhoud te geven aan de uitvoering van de taken van je team en je doet dat met een coachende én koersvaste managementstijl. Je ziet kansen voor de gemeente en weet waar je samen met het team waarde aan kan toevoegen.

Je geeft leiding aan het cluster Ruimte met in totaal 20 fte, binnen de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer. Wat houdt dit in?

 • Aansturen en coachen van je collega’s, zorgen dat ze optimaal hun werk kunnen doen en weten wat daarvoor nodig is. Je behartigt en staat voor hun belangen, houdt rekening met de belangen van de organisatie en stimuleert de samenwerking tussen de verschillende teams (zowel binnen als buiten de afdeling);
 • Vormgeven aan de ontwikkeling van het team en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers;
 • Sparringpartner voor het afdelingshoofd: jij bent een actief MT lid en denkt mee in de uitvoering van de visie van de afdeling en zorgt voor kennis en capaciteit om een goed antwoord te geven op de verschillende opgaves binnen Pijnacker-Nootdorp;
 • Een intern en extern netwerk creëren en onderhouden is van belang: als je je team wilt versterken is het belangrijk dat je de markt kent en daarmee talent naar binnen weet te halen;
 • Naast leidinggeven wil je ook met je voeten in de modder staan. Jij hebt plezier om met de inhoud van complexe opgaven bezig te zijn en weet jouw kennis te delen op één of meerdere taakvelden met en binnen je team.

Wij vragen

Je hebt affiniteit met gebiedsontwikkeling en je hebt een passie voor ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving. Je bent een creatieve, mensgerichte, gedreven teamleider, die leiding geeft op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Interpersoonlijke en politiek-bestuurlijke sensitiviteit neem je vanzelfsprekend mee. Daarnaast:

 • heb je aantoonbare ervaring in ruimtelijke ontwikkeling; (harde eis)
 • beschik je over minimaal een afgeronde opleiding op hbo-niveau en interesse in organisatieontwikkeling;
 • enthousiasmeer en ondersteun je medewerkers waar nodig;
 • ben je toegankelijk, zichtbaar, daadkrachtig en besluitvaardig;
 • ben je een strateeg met een heldere visie. Je draagt deze visie uit en handelt er ook naar;
 • de ideale kandidaat heeft werkervaring binnen een gemeentelijke setting, het liefst binnen ruimtelijke ontwikkeling.

Dit bieden wij!

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 6.103,00 bruto per maand (schaal 12 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Tactisch Leidinggevende II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Onze gemeente heeft een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over de afdeling

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer is een vrij nieuwe afdeling binnen de gemeente. Het bestaat uit een stafbureau en twee teams, te weten Ruimte en Gegevensbeheer & Belastingen. Team Ruimte bestaat uit 20 medewerkers en is verantwoordelijk voor de vergunningprocedures van de WABO, het opstellen, actualiseren en beheren van bestemmingsplannen en ontwikkelen naar een omgevingsplan, het behandelen van planschade, bezwaar en beroep, ontheffingen Ruimtelijke Ordening en principeverzoeken, het verzorgen van stedenbouwkundige adviezen en uitvoeringsbeleid. In het team is al veel kennis aanwezig op de inhoudelijke thema’s.

Het team Ruimte speelt een belangrijke rol bij de implementatie van de Omgevingswet. Door de invoering van de Omgevingswet gaat het beleid in de fysieke leefomgeving op een andere wijze geformuleerd en uitgevoerd worden. De invoering van het Digitaal Stelsel Omgevingswet vraagt om goede aansluiting met de basisgegevens. Wij zijn programmatisch al volop bezig met de voorbereidingen en de medewerkers handelen waar mogelijk al in de geest van de wet. In dit proces zal de teamleider een initiërende en begeleidende rol vervullen en een belangrijke verbindende functie hebben.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik meteen op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan van Hemert, plv. Hoofd Afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer, 06 38 825 013.

Wacht niet met solliciteren! Wanneer zich tijdens de publicatie van deze vacature een interessante kandidaat meldt, plannen wij zo snel mogelijk een gesprek in!

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

 1. Je hebt je CV en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.