Terug naar het overzicht

Vacature: Teamleider Cluster Economie, Grondzaken en Planeconomie

De afdeling Ontwikkeling zoekt een Teamleider voor het cluster Economie, Grondzaken en Planeconomie voor 32 tot 36 uur per week. Combineer jij het liefst je leidinggevende vaardigheden en inhoudelijke kennis in één functie? Ben jij de verbinder die het beste uit medewerkers haalt en als geen ander weet hoe je talent inzet en het talent in de medewerkers kan aanspreken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Samen met het afdelingshoofd Ontwikkeling en collega MT leden werk je aan de doorontwikkeling van de afdeling en ben je medeverantwoordelijk voor de medewerkers in je team. Je weet je collega’s te stimuleren om vorm en inhoud te geven aan de uitvoering van de taken van je team en je doet dat met een coachende én koersvaste managementstijl. Je ziet kansen voor de gemeente en weet waar je samen met het team waarde aan kan toevoegen. Je voert ook inhoudelijke werkzaamheden uit in één of meerdere vakgebied(en) in het cluster.

Je geeft leiding aan het cluster Economie, Grondzaken en Planeconomie met in totaal 11 fte, binnen de afdeling Ontwikkeling. Wat houdt dit in?

  • Aansturen en coachen van je collega’s, zorgen dat ze optimaal hun werk kunnen doen en weten wat daarvoor nodig is. Je behartigt en staat voor hun belangen, houdt rekening met de belangen van de organisatie en stimuleert de samenwerking tussen de verschillende teams (zowel binnen als buiten de afdeling);
  • Matchen van de medewerkers op de verschillende projecten en producten: jouw teamleden gaan iedere dag met plezier naar hun werk omdat ze doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn;
  • Sparringpartner voor het afdelingshoofd: jij bent een actief MT lid en denkt mee in de uitvoering van de visie van de afdeling en zorgt voor kennis en capaciteit om een goed antwoord te geven op de verschillende opgaves binnen Pijnacker-Nootdorp;
  • Een intern en extern netwerk creëren en onderhouden is van belang: als je je team wilt versterken is het belangrijk dat je de markt kent en daarmee talent naar binnen weet te halen;
  • Naast leidinggeven wil je ook met je voeten in de modder staan. Jij hebt plezier om met de inhoud van complexe opgaven bezig te zijn en weet jouw kennis te delen op één of meerdere taakvelden met en binnen je team.

Wat neem je mee?

Je hebt affiniteit met gebiedsontwikkeling en je hebt een passie voor economie, grondzaken en/of planeconomie. Je bent een creatieve, mensgerichte, gedreven manager, die leiding geeft op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Interpersoonlijke en politiek-bestuurlijke sensitiviteit neem je vanzelfsprekend mee. Daarnaast:

  • beschik je over minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau en interesse in organisatieontwikkeling;
  • enthousiasmeer en ondersteun je medewerkers waar nodig;
  • ben je toegankelijk, zichtbaar, daadkrachtig en besluitvaardig;
  • ben je een strateeg met een heldere visie. Je draagt deze visie uit en handelt er ook naar;
  • heb je aantoonbare ervaring in een van de vakgebieden.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.872,- bruto per maand (schaal 12 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over de afdeling

De afdeling Ontwikkeling bestaat uit drie taakvelden: het team Projectmanagement, het team stedenbouw en ondersteuning en het team Economie, Grondzaken en  Planeconomie (totaal ca. 50 fte). De afdeling is verantwoordelijk voor de realisatie van woningbouwprojecten, bedrijvenparken, maatschappelijke voorzieningen, infrastructurele projecten en natuur-en recreatiegebieden. Vanuit economie onderhouden wij contacten met het bedrijfsleven en dragen wij bij aan een goed ondernemersklimaat. Vanuit planeconomie zorgen we dat zo optimaal mogelijk onze gemeentelijke ambities kunnen realiseren op een efficiënte manier met de monitoring op de beschikbare financiële middelen. Het team Grondzaken is met name betrokken bij het adviseren over en het opstellen van privaatrechtelijke overeenkomsten van een ruimtelijke ontwikkeling. Daarnaast adviseren zij over de strategische inzet van een grondbeleidsinstrument en verzorgen de uitvoering hiervan.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 31 juli 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-28 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via p.nieuwland@pijnacker-nootdorp.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Fernando Salinas Cámara, Afdelingshoofd Ontwikkeling, telefoonnummer 06 – 52647075.