Terug naar het overzicht

Vacature: senior jurist grondzaken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Draai jij je hand niet om voor het voeren van onderhandelingen en vastleggen van afspraken rond grondzaken en gebiedsontwikkeling? Kun jij ons adviseren over ingewikkelde juridische vraagstukken en bijstaan in gerechtelijke procedures? Voor de afdeling Ontwikkeling zijn we op zoek naar een Senior jurist grondzaken voor 32-36 uur per week. 

Wat ga je doen 

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over (complexe) juridische vraagstukken. Daarnaast hou jij je bezig met:

  • Het voeren van onderhandelingen en vastleggen van afspraken tussen partijen;
  • Het opstellen en toetsen van privaatrechtelijke overeenkomsten zoals samenwerkings-, koop en anterieure overeenkomsten;
  • Controleren op naleving van overeenkomsten;
  • Deelname aan projectteams, waarbij je de juridische- en vastgoedbelangen behartigt;
  • Het uitvoeren van de Wet voorkeursrecht gemeenten en de Onteigeningswet;
  • Het bijstaan en adviseren in (gerechtelijke) procedures;
  • Het adviseren over wijzigingen van relevante wet- en regelgeving en het bevorderen van kennisontwikkeling op de afdeling.

Wat neem je mee?

Bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding Rechten op wo-niveau en heb je kennis van privaat- en publiekrecht. Ook beschik je over aantoonbare werkervaring op het gebied van grondzaken en gebiedsontwikkeling (bij voorkeur bij een gemeentelijk instelling). Je bent in staat het standpunt van de gemeente te verwoorden en te verdedigen.  Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je bent zelfstandig en goed in staat om in teamverband te opereren. 

Over de gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp staat midden in de samenleving. Dagelijks zetten we ons in voor de belangen en het welzijn van onze inwoners. De gemeente Pijnacker-Nootdorp ligt in het groen, midden in de Randstad, tussen Zoetermeer, Rotterdam, Delft en Den Haag. De gemeente is vanuit alle richtingen goed bereikbaar. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwonertal toe van 55.000 naar 65.000. De gemeente staat bekend om haar aantrekkelijke woningbouwprojecten, zoals Ackerswoude, Keijzershof en Tuindershof, en uitstekende woonkwaliteiten, zoals de vriendelijke sfeer, veiligheid, een rijk verenigingsleven, goede sportaccommodaties en overige voorzieningen. Alles dichtbij huis, met de grote steden binnen handbereik.

De gemeente dankt haar stevige economische positie voor een belangrijk deel aan de glastuinbouw. Daarnaast zijn er diverse bedrijventerreinen. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Kortom: een dynamische gemeente waar het plezierig wonen en werken is.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, korte lijnen, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. 

Over onze afdeling

De afdeling Ontwikkeling bestaat uit de taakvelden Projectmanagement, Civiel, Stedenbouw en Ondersteuning, Grondzaken, Planeconomie en de Taakeenheid Economie. De afdeling is verantwoordelijk voor de realisatie van woningbouwprojecten, bedrijvenparken, maatschappelijke voorzieningen, infra projecten, natuur- en recreatiegebieden en onderhoudt de contacten met het bedrijfsleven. 

De uitdagingen waarvoor de afdeling staat is het ontwikkelen van nieuwe woningbouwgebieden, realiseren van betaalbare woningen, het leveren van een bijdrage aan de duurzaamheid en energietransitie en het verbeteren van het ondernemersklimaat.

Het team Grondzaken bestaat uit 5 (senior) juristen en 1 grondverwerver. De leden van dit team zijn met name betrokken bij het adviseren over en het opstellen van privaatrechtelijke overeenkomsten van een ruimtelijke ontwikkeling. Daarnaast adviseren zij over de strategische inzet van een grondbeleidsinstrument en verzorgen de uitvoering hiervan.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris voor een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week maximaal € 5.169,– bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel per 1 oktober 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie 26 januari 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2020-46 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via l.rip@pijnacker-nootdorp.nl .

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Rob Olthof, hoofd van de afdeling Ontwikkeling. Hij is bereikbaar op nummer 06 – 51489091.