Spring naar content
Terug naar het overzicht

Vacature: Senior gemalenbeheerder

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zoek je een afwisselende baan? Het team NAD Gemalenbeheer zoekt een senior gemaalbeheerder/adviseur op het gebied van riolering voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

In deze afwisselende baan ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en de monitoring van het functioneren van gemalen- en telemetriesystemen.

Werkzaamheden die daarbij horen zijn bijvoorbeeld het analyseren van storingen, het signaleren van risico’s en het adviseren daarover richting de teamcoördinator, het voorbereiden en uitzetten van kleine werken in de markt waarop je vervolgens toezicht houdt en het up-to-date houden van het gegevensbeheersysteem.

Ook stel je samen met de IV-er en de data-analist planningen op voor onderhoud- en andere werkzaamheden, geef je advies bij nieuwbouw-en renovatieplannen richting de gemeenten en analyseer je trens en ontwikkelingen in je vakgebied waarover je vervolgens adviseert.

Je hebt binnen het team een zelfstandige rol. Het wordt van je verwacht dat je binnen je taakgebied, zelf een afweging maakt van belangen en prioriteiten, waar nodig ondersteund door de teamcoördinator. Dit betekent ook dat, als je bepaalde informatie nodig hebt, je deze zelf organiseert. Naast deze zelfstandige rol heb je ook een coachende rol op technisch vlak. Zo stuur je onze drie monteurs op pad en leer je hen de kneepjes van het vak.

Onderdeel van deze functie is ook dat je mee draait in een telefonisch piket buiten kantooruren.

Wat neem je mee?

Je hebt meerdere jaren ervaring als monteur in het vuilwatersysteem en je hebt ruime ervaring met het beheer en onderhoud van rioolgemalen en persleidingen. Daarnaast beschik je over minimaal MBO+ werk- en denkniveau en heb je een rijbewijs BE.

Uiteraard heb je de benodigde technische kennis van gemalen, hoofdposten, telemetrie en hydraulica en deel je dit graag met het team. Het is voor deze functie van belang dat je over goede communicatieve en adviesvaardigheden beschikt (wel in woord als geschrift). Daarnaast heb je al enige ervaring met (gemeentelijk) beleid en kan je boven de gedetailleerde technische inhoud uitstijgen en grotere verbanden zien.

Het is een pré als je tevens een bijdrage aan ons team kan leveren door kennis van data en ICT, certificaat BRL14020 hebt en/of VCA-Vol hebt.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.556,– bruto per maand (schaal 8 van de gemeentelijke salaristabel juli 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Het team NAD Gemalenbeheer voert het gemalenbeheer uit voor drie gemeenten. De gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp hebben de wettelijke zorgplicht voor het inzamelen van (stedelijk) afvalwater en het afvoeren naar een overnamepunt van het Hoogheemraadschap van Delfland. Om het (stedelijk) afvalwater te beheren zijn leidingsystemen in de vorm van persleidingen en verschillende typen gemalen aangelegd. De beheertaken voor dit transpostsysteem zijn ondergebracht in het NAD Gemalenbeheer.

Organisatorisch is het NAD Gemalenbeheer een team binnen de ambtelijke organisatie van Gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het NAD Gemalenbeheer is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer, onderhouden en het goed laten functioneren van het gemeentelijk transportsysteem binnen de drie gemeenten. Het areaal bestaat uit ongeveer 200 gemalen, 1200 minigemalen en 175 kilometer aan persleidingen. Ons team heeft de grootte van 6,5 fte.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 23 september 2020 onder vermelding van vacaturenummer 2020-30 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via e-mail WKZ_Sec@pijnacker-nootdorp.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Alexander Odijk, Teamcoördinator Gemalenbeheer, telefoonnummer 06-50075157.