Terug naar het overzicht

Vacature: Secretaris Commissie Behandeling Bezwaarschriften

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben je analytisch sterk? Ben je goed in het bewaken van termijnen zonder in te leveren op kwaliteit? Krijg je energie van het voorbereiden en uitwerken van adviezen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze Commissie Behandeling Bezwaarschriften (CBB) zijn we op zoek naar een secretaris voor 26 uur per week.

Vacature secretaris CBB - solliciteer voor 29 augustus

Wat ga je doen?

Als secretaris bereid je de commissiezitting inhoudelijk voor en treed je in de zitting op als secretaris. Je stelt adviezen op voor de Commissie Behandeling Bezwaarschriften. Je onderhoudt contacten tussen de commissie, vakafdeling en partijen. Ook ondersteun je de commissie bij het uitbrengen van adviezen en bewaak je de voortgang van de bezwaarprocedures. De commissievergaderingen vinden in de regel fysiek op dinsdag- of donderdagavond plaats, éénmaal in de twee weken. Jouw collega-secretaris en jij vervullen bij toerbeurt de rol van secretaris tijdens de zittingen. In de afgelopen twee jaar zijn veel vergaderingen als gevolg van de corona digitaal gehouden.

Je taken en verantwoordelijkheden als secretaris CBB:

 • Je stelt in overleg met de voorzitter de agenda op van de commissie. Daarnaast neem je deel aan de hoorzittingen en beraadslagingen van de commissie, en bereid je de adviezen voor die de commissie uitbrengt aan het gemeentebestuur.
 • Je bent contactpersoon voor de voorzitter, collega’s en bezwaarmakers.
 • Je analyseert de ingediende bezwaren en commissie adviezen op patronen en trends en waar nodig doe je voorstellen voor verbeteringen in de bezwaarschriftprocedure of in het werkproces van uitvoerende afdelingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een jaarverslag van ingediende en behandelde bezwaren in de commissie.

Functie-eisen

Je hebt een onderzoekende instelling en komt met analytisch vermogen tot duidelijke adviezen. Hoewel je zelfstandig werkt, voel je goed aan wanneer afstemming nodig is.

Verder beschik je over het volgende:

 • Je hebt een afgeronde opleiding rechten op minimaal hbo-bachelor niveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als jurist bij een gemeentelijke organisatie, bij voorkeur als jurist van een gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. Meer specifiek heb je actuele kennis van de Algemene wet Bestuursrecht, het omgevingsrecht en wetgeving in het sociaal domein;
 • Je bent zorgvuldig, stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je werk en je bent communicatief sterk en samenwerkingsgericht;
 • Je bent beschikbaar op dinsdag- en donderdagavond in verband met commissiezittingen.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.372,00 bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Als secretaris van het CBB maak je deel uit van het stafteam van de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer. Vanuit deze positie werk je samen met de andere secretaris van de commissie en managementondersteuner, die een ondersteunende rol heeft in het proces. Ook ben je in contact met het afdelingshoofd en medewerkers van de vakafdelingen inzake verweerschrift, vertegenwoordiging van het bestuursorgaan tijdens de hoorzitting en beslissing op bezwaar, en natuurlijk met de voorzitter van de commissie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 29 augustus 2022 je cv en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan van Hemert, plv. Hoofd Afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer, 06 38 825 013.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

 1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.