Terug naar het overzicht

Vacature: plantoetser en vergunningverlener Wabo

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij als plantoetser en vergunningverlener helemaal klaar voor de Omgevingswet? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!  

Wat ga je doen?

Wanneer je als inwoner of ondernemer iets wil bouwen of slopen in de publieke ruimte, dan heb je een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Als vergunningverlener behandel je dergelijke aanvragen en ben je verantwoordelijk voor het totale vergunningsproces; van aanvraag tot en met besluitvorming. Tijdens dit proces organiseer en begeleid je het (voor)overleg met de aanvrager. Je bent actief in contact met burgers en bedrijven over de voortgang van de aanvraag. Voor de aanvrager speel jij een belangrijke rol en coördineer je achter de schermen voor de vergunningsaanvraag. 

Daarnaast ben je als vergunningverlener met het volgende bezig:

 • het zelfstandig toetsen van ingediende aanvragen voor omgevingsvergunningen aan de geldende wet- en regelgeving en bestemmingsplannen. 
 • het inwinnen van adviezen bij in- en externe ketenpartners om tot een integrale eindconclusie te komen; 
 • het bewaken van de voortgang van de processen binnen de afgesproken en wettelijke termijnen;
 • het zelfstandig adviseren op voorgenomen initiatieven en meedenken met de initiatiefnemer;
 • het zelfstandig opstellen van omgevingsvergunningen en reacties op initiatieven;
 • het doen van verbetervoorstellen en het proactief meedenken met aanvragers en initiatiefnemers. 

Wat neem je mee?

Als regievoerder ben je goed in staat om zelfstandig de verbinding tussen de verschillende ketenpartners te leggen. Dit betekent dat je goed het overzicht kan bewaren en de werkvoorraad juist weet te prioriteren. Je hebt een enorme drive om de aanvragers en initiatiefnemers te helpen in het proces om een vergunning of reactie op een initiatiefplan te krijgen. Je kunt je daarom goed inleven in de aanvrager en neemt de aanvrager goed mee in het hele proces.  

Daarnaast herken je je in het volgende: 

 • je bent je bewust van de verschillende belangen en bent zorgvuldig;
 • je bent creatief en denkt breder dan je eigen expertise; 
 • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de studierichting Bouwkunde, Ruimtelijk bestuursrecht of Omgevingsrecht; 
 • je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als Wabo vergunningverlener bij een gemeentelijke organisatie; 
 • je hebt een afgeronde opleiding ABW 2. 

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker beleidsuitvoering I. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams. Eén van deze teams is team Ruimte. Dit team bestaat uit planjuristen, bouwplantoetsers en ondersteuning. Samen met collega’s van de afdeling Beleid richt het team zich op een leefbare gemeente. Er wordt zoveel mogelijk in de geest van de Omgevingswet gewerkt, die naar verwachting 1 januari 2022 van kracht wordt. Tot die tijd zijn voorbereidingen in volle gang: het team ontwikkelt nieuwe werkwijzen die passen bij het digitale systeem dat in gebruik zal worden genomen.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 11 april 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-07 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via rbgsec@pijnacker-nootdorp.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marco Zandbergen, teamleider Ruimte, telefoonnummer 06-11800505.