Terug naar het overzicht

Vacature: planjurist

Ben jij oprecht geïnteresseerd in wat onze inwoners en ondernemers vinden van ruimtelijke vraagstukken en kun je de verschillende belangen samenbrengen? Duik jij met energie in de veranderingen die de invoering van de Omgevingswet met zich meebrengt? Dan is deze vacature misschien wel voor jou! Wij zoeken een planjurist voor 36 uur per week.

vacature planjurist - solliciteer nu

Als planjurist / adviseur Ruimtelijke Ordening speel je een belangrijke rol in de ruimtelijke ontwikkeling van een groeigemeente. Enerzijds naar buiten toe, in planbegeleiding en advisering van initiatiefnemers, anderzijds intern door een bijdrage te leveren aan veranderopgaven zoals de invoering van de Omgevingswet.

Wat ga je doen?

Je begeleidt bestemmingsplanprocedures; dat betekent dat je ruimtelijke plannen initieert, coördineert en toetst. Ook adviseer je over (complexe) ruimtelijke vraagstukken aan het bestuur en ben je verantwoordelijk voor de beoordeling en begeleiding van ruimtelijke initiatieven. Tot slot vertegenwoordig je wanneer nodig de gemeente bij gerechtelijk procedures.

Wat neem je mee?

Als planjurist weet je om te gaan met de uiteenlopende belangen van de verschillende stakeholders binnen de gemeente (inwoners, ondernemers en instellingen). Dit vraagt naast kennis van de opgaven ook gevoel bij participatietrajecten en sociale vaardigheid op het gebied van communiceren, adviseren en faciliteren.

Daarnaast herken je je in het volgende:

  • je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van planologie of omgevingsrecht;
  • je hebt enkele jaren relevante ervaring op het gebied van bestemmingsplannen;
  • je hebt kennis van de actuele ontwikkelingen rond de Omgevingswet;
  • je hebt kennis van ruimtelijke ordening en de bijbehorende relevante wet- en regelgeving;
  • je hebt ervaring met projectmatig werken.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker ontwikkeling II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams, te weten Ruimte en Gegevensbeheer & Belastingen. Je komt te werken binnen het team Ruimte. Dit team bevat bouwplantoetsers, planjuristen en enkele ondersteunende functies. Het team heeft in samenwerking met de afdeling Beleid een belangrijke rol bij de implementatie van de Omgevingswet en het tot stand komen van de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan. Hoewel de invoeringsdatum pas 2022 is, zijn we programmatisch al volop bezig met de voorbereidingen en werken we waar mogelijk in de geest van de Omgevingswet.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 2021-19 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via rbgsec@Pijnacker-Nootdorp.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sabrina de Groot, hr-adviseur, op telefoonnummer 06-20014657.