Terug naar het overzicht

Vacature: medewerker ruimtelijke zaken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Voel jij je goed en zeker in een administratieve, ondersteunende rol? Voor het Team Ruimte zoeken wij een administratief medewerker ruimtelijke zaken.

vacature administratief medewerker ruimtelijke zaken - solliciteer voor 24 oktober

Wat ga je doen?

Wanneer inwoners van de gemeente in of om een woning of bedrijf gaan bouwen of verbouwen, is in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. De aanvragen komen binnen bij de gemeente en worden getoetst door collega’s binnen team Ruimte. Als administratief medewerker ruimtelijke zaken verleen je allround administratieve ondersteuning voor dit proces. In een notendop betekent dit dat je eerst kijkt of de aanvraag compleet is en indien nodig contact legt met de aanvrager om de aanvraag compleet te maken. Je koppelt de aanvraag vervolgens aan de collega die de aanvraag beoordeelt en zorgt voor publicatie van de aanvraag. Na afloop van de beoordeling wordt het besluit van de gemeente gepubliceerd en zorg je voor een goede archivering van deze zaak.

Buiten de aanvragen om ben jij de contactpersoon voor burgers en bedrijven wat vergunningen betreft. Bij vragen verstrek jij hen informatie, bijvoorbeeld over procedures, bestemmingsplannen, de voortgang van een aanvraag of de mogelijkheden en kaders van vergunningsvrij bouwen.

Je voert het werk uit samen met één andere collega. Omdat er in de ondersteuning van het team wat wijzigingen zijn kunnen ook overige werkzaamheden onderdeel worden van je functie, bijvoorbeeld het voeren van het secretariaat (agenda en verslag) van de welstandcommissie of enkele taken ter ondersteuning van de teamleider.

Wat neem je mee?

Jij voelt je goed en zeker in een administratieve, ondersteunende rol. Je haalt er plezier uit als je collega’s kan helpen door werk uit handen te nemen. Je begrijpt daarnaast waar je mee te maken hebt: je begrijpt dat aanvragers gebaat zijn bij eenduidige informatie. En hoe belangrijk de rol van de administratief ondersteuner daarin is. Dit betekent dat je duidelijk en nauwkeurig kan communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Omdat de druk de ene keer hoger kan liggen dan de andere keer weet je de juiste prioriteiten te stellen en proactief mee te denken met de plantoetsers.

Je bent per direct of op korte termijn beschikbaar en herkent je in het volgende:

  • minimaal een afgeronde Mbo opleiding (niveau 4) in een relevante richting
  • minimaal 3 jaar werkervaring in een administratief ondersteunende functie;
  • aantoonbare kennis van en ervaring met omgevingsvergunningen en/of gemeentelijke dienstverlening is een pre.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams. Eén van deze teams is team Ruimte. Deze bestaat uit planjuristen, bouwplantoetsers en ondersteuning. Samen met collega’s van afdeling Beleid richt het team zich op een leefbare gemeente. Zoveel mogelijk wordt in de geest van de Omgevingswet gewerkt, die naar verwachting 1 januari 2022 van kracht wordt. Tot die tijd zijn voorbereidingen in volle gang: het team ontwikkelt nieuwe werkwijzen die passen bij het digitale systeem dat in gebruik zal worden genomen.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam. De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.176,- bruto per maand (schaal 7 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.  Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 23 oktober 2020 onder vermelding van vacaturenummer 2020-33 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via V.tenHulscher@pijnacker-nootdorp.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marco Zandbergen, teamleider Ruimte (06-11800505) of Monique Buringa, administratief medewerker (06-50035544).