Terug naar het overzicht

Vacature: Medewerker personeelsadministratie

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Met de groei van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, groeit ook het personeelsbestand. Als medewerker personeelsadministratie is het aan jou de taak alle administratieve taken die te maken hebben met de medewerkers van de gemeente af te handelen, van instroom of doorstroom tot uitstroom. Ben jij in staat het overzicht te behouden?

Het team personeels- en salarisadministratie zoekt versterking voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Je beheert en optimaliseert de personeelsadministratie van de gemeente, samen met je collega-medewerkers van de personeels- en salarisadministratie. Als medewerker personeelsadministratie bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp heb je passie voor je vak, en voeg je kwaliteit toe aan team P&O. Je regelt alle administratieve zaken die met de medewerkers van de gemeente te maken hebben en draait er je hand niet voor om alle taken snel en accuraat af te handelen.

Als medewerker personeelsadministratie kan je denken aan de volgende werkzaamheden die je zal kunnen gaan uitvoeren:

 • Het uitvoeren van het volledige administratieve proces m.b.t. in- door en uitstroom van medewerkers, stagiairs en inhuurkrachten;
 • Opstellen van arbeidsovereenkomsten en brieven m.b.t. de arbeidsvoorwaarden;
 • Invoeren van de persoonsgegevens in het salarissysteem;
 • Beantwoorden van vragen en uitleg geven over personele regelingen;
 • Het verwerken van Individueel Keuzebudget en Persoonsgebonden budget aanvragen n Motion;
 • Het verwerken van aanvragen in Topdesk;
 • Digitaal archiveren en beheren van (personeels-)dossiers;
 • Up-to-date houden formulieren en interne P&O-handleidingen.

Als medewerker personeelsadministratie krijg je een divers takenpakket en vind je het leuk om nieuwe taken op te pakken. We zoeken een leergierige nieuwe collega die zaken gestructureerd aanpakt.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde, op personeelszaken georiënteerde opleiding op minimaal mbo+ niveau;
 • Je bent ervaren in het werken met diverse It-systemen bij voorkeur Motion en MotionPro, werken met een nieuw systeem is voor jou geen probleem;
 • Je hebt ervaring met het procesgericht inrichten van een personeelsadministratie;
 • Je bent proactief, secuur en klantgericht;
 • Je werkt gestructureerd waardoor je goed het overzicht kan bewaren in de diversiteit aan taken die je op een dag doet.

De kwaliteit van je werk kenmerkt zich door accuraat werken te koppelen aan het constant bezig zijn met de vraag van de klanten van P&O. Op drukke momenten ben je flexibel en stressbestendig.

Dit bieden wij!

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.301,00 bruto per maand (schaal 7 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker bedrijfsvoering III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Je maakt deel uit van team P&O. Het team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van HRM-beleid en adviseert het management hierover, neemt deel aan of is trekker van verandertrajecten binnen de organisatie en voert de personeels- en salarisadministratie uit. Als team vinden we het belangrijk om de komende jaren een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit doen we in gezamenlijkheid en door gebruik te maken van ieders ervaring en talenten. Het team bestaat uit 10 collega’s, wat maakt dat iedereen een belangrijke plek heeft.

Het team is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, dat bestaat uit het team Financiën, het team Control, Inkoop & Juridische Zaken en het team Personeel & Organisatie. De afdeling zorgt op deze onderwerpen voor een goede ondersteuning en advisering aan het bestuur, het management en de medewerkers van gemeentelijke organisatie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je cv en je motivatie voor deze functie voor 5 september 2022. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marijke Rombolini, arbeidsmarktspecialist: 06-21553435.

Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Wanneer zich tijdens de publicatie van deze vacature een interessante kandidaat meldt, plannen wij al eerder een gesprek in!

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

 1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.