Terug naar het overzicht

Vacature: medewerker kernteam

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij een generalist Sociaal Domein en beschik jij over een scherp analytisch vermogen? Ben jij een echte aan- en doorpakker en heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de hulpverlening? Wij zoeken een medewerker kernteam voor 24 uur per week.

Wat ga je doen?

Je komt te werken bij het Kernteam van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, wat betekent dat je je bezig houdt met (complexe) ondersteunings- of hulpvragen vanuit inwoners. Je ondersteunt inwoners bij het oplossen van diverse problemen, hierbij ga je uit van de eigen mogelijkheden. Samen met de inwoner of het gezin stel je een plan op met als doel dat het gezin weer de regie over hun eigen leven voert. Hierbij betrek je het netwerk, specialisten en partners uit de wijk. Als generalist heb je de regie over de aanpak van de hulpverlening. Je draagt bij aan een veilige leefomgeving voor kinderen en je hebt  aandacht voor veiligheid in gezinnen en zet de noodzakelijke stappen wanneer nodig.

Naast het inhoudelijke werk draag je bij aan de generalistische ontwikkeling van het team en brengt daarbij de visie en uitgangspunten in de praktijk. Je werkt onder leiding van een gemeentelijk teamleider en wordt inhoudelijk ondersteund door een gedragswetenschapper. Je functioneert als collega van de andere teamleden en naar buiten toe als ambassadeur van het kernteam.

Op hoofdlijnen ben je verantwoordelijk voor:

 • Het voeren van de regie;
 • Het waarborgen en optimaliseren van de veiligheid;
 • Het verhelderen van de vraag en opstellen van ondersteuningsplannen.

Je uitvalsbasis is het gemeentekantoor in Pijnacker.

Wat neem je mee?

Je bent ondernemend en initiatiefrijk. Als medewerker van het kernteam heb je affiniteit met multi-problem gezinnen. Je hebt kennis van het gezin en het mogelijk disfunctioneren hierbinnen, onder andere aandacht voor veiligheid en huiselijk geweld.  Voor de uitvoering van je functie beschik je op generalistische basis over alle vlakken van materiële en immateriële hulp- en dienstverlening waardoor je hulpvragen kunt duiden, analyseren en prioriteren. Je weet op korte termijn resultaten te behalen doordat je ook uitvoerend sterk bent. Je bent kostenbewust, dit staat jou echter niet in de weg om een standpunt in te nemen. 

Als medewerker van het Kernteam herken je je in het volgende: 

 • Je hebt een afgeronde en relevante HBO opleiding;
 • Je hebt een SKJ of BIG registratie of je kunt dit op korte termijn realiseren;
 • Je hebt kennis van de diverse sociaal agogische gebieden, zoals pedagogiek, sociologie en psychologie;
 • Je hebt generalistische basiskennis en inzicht in verschillende leefgebieden en onderlinge samenhang;
 • Je neemt specifieke kennis van het eigen expertisegebied mee, te denken aan: psychiatrie, verslaving, inkomen, forensische zorg, jeugdzorg, radicalisering, opvoeding, echtscheiding, (L)VB;
 • Je hebt kennis van en vaardigheden in een breed scala aan hulpverleningsmethodieken en gesprekstechnieken, waaronder Signs of Safety;
 • Je kent de laatste ontwikkelingen, zoals relevante wet- en regelgeving (WMO, Participatiewet, Jeugdwet en Schuldhulpverlening);
 • Kennis van gemeentelijke visie, relevante wetgeving, processen en werkafspraken.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.048,– bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel van oktober 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21 functie van Medewerker beleidsuitvoering II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

De kernteams zijn onderdeel van de afdeling Sociaal Domein. De afdeling Sociaal Domein bestaat uit de afdeling Participatie en de afdeling Maatschappelijke ondersteuning. De afdeling Maatschappelijke ondersteuning zorgt voor o.a. voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Vanuit de kernteams wordt de ondersteuning geboden die de inwoners van onze gemeente nodig hebben. Binnen de afdeling wordt waar mogelijk samengewerkt. Problematiek staat immers niet altijd op zichzelf. We kennen elkaar goed en overleggen over casuïstiek en hoe we als gemeente, binnen de gestelde kaders en budgetten, de beste hulp kunnen bieden om het welzijn van de inwoners te bevorderen. De collega’s van het kernteam hebben hierin een essentiële rol. 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 2021-14a uiterlijk 20 mei 2021 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via sdsec@pijnacker-nootdorp.nl.

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Michealla Bregman, Gedragswetenschapper, op 06-30174664.