Spring naar content
Terug naar het overzicht

Vacature: Klantmanager Werk en Inkomen

Als Klantmanager Werk en Inkomen (32-36 uur) zorg jij voor uitvoering van de Participatiewet. Je ondersteunt inwoners van de gemeente bij hun inkomen en je begeleidt hen bij het vinden van werk of andere vormen van participatie.

Wat ga je doen?

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is in 2020 gestart met een vernieuwde aanpak van de participatie. Ons college heeft zichzelf als doel gesteld de (arbeids-) participatie van inwoners met een bijstandsuitkering te vergroten onder het motto ‘werken, werken aan en meedoen’. Wij zijn op zoek naar een ervaren klantmanager die heeft bewezen werkzoekenden op een positieve manier te kunnen begeleiden naar werk of andere vormen van participatie. Deze vacature voor Klantmanager Werk en Inkomen is voor 32-36 uur.

Als Klantmanager Werk en Inkomen beheer je een caseload met cliënten die op werk of inkomen ondersteuning van de gemeente nodig hebben. Dit houdt het volgende in:

  • je beoordeelt bijstandsaanvragen en voert intakegesprekken met de cliënt. Je hebt daarbij oog voor de participatiemogelijkheden van de cliënt en probeert deze conform de regelgeving zo goed mogelijk te adviseren; 
  • je stimuleert de cliënt en zoekt op creatieve wijze naar kansen voor toeleiding naar de arbeidsmarkt, vrijwilligerswerk en zorgmogelijkheden;
  • je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle voorkomende zaken binnen je caseload, dit betekent ook dat je periodieke en incidentele heronderzoeken uitvoert;
  • je bent onderdeel van de vernieuwde aanpak ‘werken, werken aan en meedoen’ door intensieve contacten met je klanten te onderhouden en hen zo te ondersteunen bij hun participatie;
  • je werkt aan het voorkomen en aanpakken van fraude door de rechtmatigheid van verstrekte of te verstrekken uitkeringen te beoordelen; 
  • je bent intermediair naar collega’s van het sociaal domein of andere hulpverlenende instellingen indien financiële, sociale en/of psychische problemen van de cliënt daartoe aanleiding geven.

Wat neem je mee?

Wij zoeken een enthousiaste medewerker met een Hbo- opleiding of een door ervaring bereikt Hbo werk- en denkniveau. Je beschikt over ten minste twee jaar ervaring op het gebied van werk en inkomen en de uitvoering van de participatiewet. Je bent een teamspeler en vindt het een uitdaging om werkzoekenden richting werk te begeleiden en samen met je collega’s goede resultaten te behalen. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen met de participatiewet en willen graag leren van jouw ervaringen in het positief begeleiden van werkzoekenden. 

Belangrijke competenties voor deze functie zijn: goede communicatie en presentatie (mondeling en schriftelijk), klantgerichtheid, overtuigingskracht, integraal samenwerken en resultaatgerichtheid. Kennis van werken met het zaaksysteem OneGov en het klantvolgsysteem Civision is een pre.

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie onderdelen: Participatie, Maatschappelijke Ondersteuning en het Bedrijfsbureau. Onder Participatie valt het Jongerenteam Opleiding en Werk, en het team Werk & Inkomen waar jij als klantmanager deel van uitmaakt. Participatie bestaat uit ongeveer 20 collega’s. Er heerst een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De afdeling Sociaal Domein kenmerkt zich door de korte lijnen en de laagdrempelige manier waarop we met elkaar samenwerken. Samen begeleiden we een kleine 500 inwoners naar werk of andere vormen van participatie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Onze inwoners zijn over het algemeen zelfredzaam, wat zich ook uit in een lage bijstandsdichtheid. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan onze samenleving. De komende jaren werken we aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.008,–  bruto per maand  (schaal 9 van de gemeentelijke per salaristabel 1 juli 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. 

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen dan graag een actueel CV met een motivatiebrief  waarin je aangeeft wat jou drijft. Mail je sollicitatie uiterlijk 16 augustus 2020 onder vermelding van vacaturenummer 2020-20 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Leo Suijker, teamleider Participatie, telefoonnummer 06-19671400.