Spring naar content
Terug naar het overzicht

Vacature: Klantadviseur C

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je het verschil kunt maken op het gebied van dienstverlening aan onze inwoners en ben je communicatief vaardig? Als klantadviseur ben jij het visitekaartje van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en draag je bij aan een positieve klantbeleving. Aan inwoners en bedrijven verstrek je informatie over de gemeente en onze producten en diensten; via telefoon, e-mail, post en social media. Daarnaast maken baliewerkzaamheden onderdeel uit van deze functie. Deze lopen uiteen van afgifte van reisdocumenten en aangifte van geboorte tot aanvragen bijzondere bijstand en aanvragen van WMO-voorzieningen.

Ons doel

Ons doel is om met één contactmoment de gehele vraag te behandelen. Helder krijgen wat de vraag is die wordt gesteld en met welke achterliggende bedoeling is daarom heel belangrijk. Je handelt waar mogelijk de vragen zelfstandig af en bij complexere vraagstukken zorg jij ervoor dat het bij de juiste personen of afdeling terecht komt. Je probeert dit samen met je collega’s te realiseren binnen de doelen die we onszelf hebben gesteld, zoals korte wachttijden en een klantvriendelijke instelling op de eerste plaats.

Wat neem je mee?

Een dienstverlenend karakter is een must voor deze functie. Empathie, klantvriendelijkheid en het kunnen herkennen van ‘de vraag achter de vraag’ zijn dan ook onmisbare eigenschappen. Uiteraard ben je bekend met het gebruik van social media, vind je het leuk nieuwe communicatiemogelijkheden te gebruiken en ben je in staat snel te schakelen van het ene onderwerp naar het andere.

Verder zoeken we iemand met:

  • Mbo werk- en denkniveau;
  • kennis van producten en diensten van een gemeente en aanverwante overheidsinstanties;
  • kennis van de specifieke delen van de wet- en regelgeving van de gemeente zoals burgerzaken en het sociaal domein;
  • ervaring in het werken met meerdere applicaties (o.a. Microsoft Teams);
  • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • inzicht in organisatorische en functionele verhoudingen binnen organisaties;
  • recente en relevante werkervaring binnen een (digitale) klantcontact omgeving;
  • ervaring met het effectief inzetten van social media.

Over ons team

Het team Communicatie & KCC is een flexibel, opgewekt en enthousiast team. Het bundelt zowel de communicatieadviseurs van de gemeente als de collega’s die direct klantcontact verzorgen. We staan altijd voor de klant, maar zeker ook voor elkaar klaar. Doordat je op verschillende plekken van het KCC ingezet kan worden veranderen je werkzaamheden en ook je directe collega’s per dagdeel. Het team is onderdeel van de afdeling Interne Dienstverlening.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp ligt centraal tussen de gemeente Den Haag, Zoetermeer, Delft en Rotterdam. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren groeit het inwoneraantal van 55.000 naar 65.000 inwoners. De organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. Deze pakken maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken ‘in contact’ met de samenleving op. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng. We willen ook jou graag de kans bieden om je verder te ontwikkelen.

Wat bieden we je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.145 (schaal 7 van de gemeentelijke salaristabel juli 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk gezondheidsbudget. Je bouwt pensioen op bij het ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Interesse?

Wil jij samen met deze collega’s werken aan een betrouwbare, klantgerichte en eigentijdse gemeente? En herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ben jij misschien wel de collega die wij zoeken! Wij ontvangen graag een actueel cv met een motivatiebrief waarin je aangeeft waarom we voor jou moeten kiezen. Mail je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 2020-11 uiterlijk 9 augustus 2020 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via Marijke van der Lans, managementassistent: m.vanderlans@pijnacker-nootdorp.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Nicky Pels, Klantadviseur B, telefoonnummer 06-50035492.