Terug naar het overzicht

Vacature: Junior financieel adviseur

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan en je vindt het leuk om met cijfers aan de slag te gaan dan is dit misschien de baan die je zoekt. Wij zoeken een Junior financieel adviseur voor minimaal 32 uur per week. 

Vacature junior financieel adviseur - solliciteer voor 3 december

Wat ga je doen?

Je bent de financieel adviseur van één of meerdere afdelingen en je ondersteunt die afdelingen op alle mogelijke manieren op financieel-economisch gebied. Je begint met minder complexe afdelingen. Je werkt nauw samen met de beheersconsulent. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen van financieel beleid en de producten voor de planning- en controlecyclus. Je adviseert en begeleidt het management op het gebied van financieel gerichte vraagstukken en bij de budget- en rapportagecyclus. Daarnaast word je ingezet voor boekhoudkundige werkzaamheden, mede om de gemeentelijke systematiek te doorgronden. Je bent daarmee als teamspeler de verbinding tussen beleid en geld.

Functie eisen

Je vindt het leuk om nieuwe werkwijzen en onderwerpen op te pakken en deze aan anderen over te brengen. Je houdt ervan om anderen te helpen en samen te zoeken naar oplossingen.

Verder herken je je in het volgende:

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van economie, bestuurskunde of bedrijfskunde;
  • Je hebt een proactieve houding;
  • Je denkt in termen van oplossingen;
  • Je bent een starter met maximaal 3 jaar ervaring.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring schalen we je in (aanloop)schaal 9 of 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020. De salarisrange die daarbij hoort is vanaf € 2.756,- en maximaal € 4.494,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt, wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden, voldoende mogelijkheden om je zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak te ontwikkelen en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

Over ons team

De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Control, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. De vacature Junior financieel adviseur valt onder het team Financiën van de afdeling Bedrijfsvoering.

Het team Financiën zorgt er voor dat de gemeente een gezonde financiële positie heeft en daar naar buiten toe helder en transparant over kan communiceren. Het team voert voor de hele gemeente de financiële administratie, stelt begroting, tussentijdse rapportages en jaarstukken op en geeft budgethouders, management en bestuur adviezen op financieel-economisch terrein.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 3 december 2021 je CV en je motivatie voor deze functie.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edwin van Zuylen, teamleider Financiën, telefoonnummer 06-46981589.