Terug naar het overzicht

Vacature: IT Helpdeskmedewerker

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Heb jij ervaring als Helpdeskmedewerker en zoek je een fulltime baan voor 36 uur per week? Ons aanbod: een baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden in een leuk team!

Vacature IT helpdeskmedewerker - solliciteer voor 12 oktober

Wat ga je doen?

Als Helpdeskmedewerker bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp ben je het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers. Dat is veel meer dan telefoontjes aannemen. Je ondersteunt medewerkers op zowel technisch als functioneel gebied. Je krijgt dagelijks veel verschillende vragen en uitdagingen die ervoor zorgen dat je werk erg afwisselend is. Goed kunnen luisteren is één van de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben als Helpdeskmedewerker. Dankzij jouw klantvriendelijkheid en kennis van hard- en software worden klanten verder geholpen. 

Je komt te werken op de afdeling Interne Dienstverlening binnen een flexibele, levendige en groeiende gemeente. Hoewel er circa 400 medewerkers werkzaam zijn bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp, hebben wij een klein en hecht team dat de organisatie op IT-gebied draaiende houdt. Het IT-team bestaat uit een groepje van vijf enthousiaste en gezellige collega’s.

Je taken bestaan uit:

 • aanmaken, configureren en beheren van accounts voor users en applicaties;
 • folder- en filebeheer;
 • werkplekbeheer;
 • ondersteuning 1e en 2e lijns;
 • communicatie van ICT-gerelateerde incidenten richting medewerkers;
 • beheer van apparatuur en telefonie.

Wat neem je mee?

IT-technische aanleg is voor deze functie natuurlijk essentieel. Maar als Helpdeskmedewerker ben je ook altijd in contact met collega’s, daarom verwachten wij dat je communicatief vaardig, klantvriendelijk en servicegericht bent. Verder verwachten we een proactieve, flexibele en zelfstandige houding; eigen inbreng wordt gewaardeerd! Het is belangrijk dat je prioriteiten kunt stellen, aangezien er veel verschillende meldingen binnenkomen die allemaal een andere hoeveelheid aandacht vereisen.

We zoeken een kandidaat met:

 • minimaal een afgeronde IT-gerelateerde Mbo (Niveau 4) diploma;
 • bij voorkeur 1 jaar werkervaring in een IT-gerelateerde functie;
 • goede vaardigheden op het gebied van klantenservice;
 • ruime kennis en vaardigheden op het gebied van IT;
 • kennis van Office 365;
 • ervaring binnen Citrix en met TOPdesk is een pre.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.176,– bruto per maand (schaal 7 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker systemen IV.

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar.

Over ons team

Het team Informatiemanagement & Automatisering (I&A) is onderdeel van de afdeling Interne Dienstverlening. Het bestaat uit de werkgebieden automatisering, informatiemanagement en documentaire informatievoorziening (DIV). Binnen het werkgebied automatisering valt systeem/netwerkbeheer, technisch applicatiebeheer en de helpdesk.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 12 oktober 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-40 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via id_sec@pijnacker-nootdorp.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marleen van der Meide (id_sec@pijnacker-nootdorp.nl / 015-3626709)

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Joey Visser (j.visser@pijnacker-nootdorp.nl / 015-3626877).