Terug naar het overzicht

Vacature: HR-adviseur

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeiende gemeente. Om de dienstverlening naar alle inwoners en ondernemers zo goed mogelijk te laten verlopen brengt deze groei ook nieuwe uitdagingen mee voor diverse afdelingen binnen onze gemeente. In de functie als HR-adviseur zorg jij dat wij kunnen blijven doen wat we doen voor onze inwoners. Hoe? Door jouw HR-expertise in te zetten.

Wat ga je doen?

Als HR-adviseur ben je het eerste aanspreekpunt voor het afdelingsmanagement op het gebied van Personeel en Organisatie. Je geeft advies aan de jou toegewezen afdeling(en), hierbij houd je rekening met de financiële consequenties die het advies met zich meebrengt zodat de begroting niet in gevaar komt.

Een dag als HR-adviseur is niet in drie zinnen te omschrijven, maar we doen toch een poging om je een goed beeld te geven door een opsomming van veelvoorkomende werkzaamheden:

 • Het (mee)schrijven aan voorstellen voor de directie, het college of de raad;
 • Het bewaken van en adviseren over formatie- en budgetbeheer;
 • Het implementeren van managementinstrumenten voor de uitvoering van het HR-beleid;
 • Het begeleiden en ondersteunen van het management bij het HR-beleid.

Aangezien dienstverlenging voor onze inwoners één van de belangrijkste dingen is, moeten we soms snel schakelen. Eén van de grootste opgaven voor de diverse afdelingen is de inzet van capaciteit op bestaande, maar ook op nieuwe taken die naar de afdelingen toekomen. Samen moet er een visie en plan komen om de uitdagingen de komende jaren zorgvuldig en strategisch aan te kunnen.

Functie eisen

Als adviseur moet je goed analyseren, ben je klantgericht en denk je in oplossingen, waarbij je ook kostenbewust bent. Je hebt oog voor en inzicht in personeelsbegrotingen en budgetten. Samen met de financieel adviseur draag je er zorg voor dat de budgetten niet overschreden worden.

Je bent een echte pionier die graag de handen uit de mouwen steekt. Jouw ideeën weet je om te zetten naar initiatieven, waar je als geen ander weet hoe je anderen hierin mee kan krijgen. Als zaken iets meer tijd nodig hebben of wat gevoeliger liggen, dan laat je je niet uit het veld slaan en weet je een voet tussen de deur te krijgen. Aangezien je al de nodige werkervaring als HR-adviseur bij een andere gemeente of overheidsinstantie hebt, begrijp je de dynamiek en uitdagingen die passen in een bestuurlijke omgeving.

Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken en weet hoe je in verschillende situaties kunt overtuigen. Tot slot ben je een echte teamspeler en past het bij je om afspraken of nieuwe werkwijzen te borgen.

Daarnaast herken je je in het volgende:

 • Je hebt een relevante hbo- of universitaire opleiding afgerond;
 • Je bent creatief en denkt in oplossingen;
 • Je hebt affiniteit met cijfers en ervaring met budget- en formatiebeheer;
 • Je bent een kei in communiceren en het managen van verwachtingen;
 • Je bent hard op de inhoud, maar zacht op de relatie;
 • Je bent 36 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,00 bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Je maakt deel uit van team P&O. Het team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van HRM-beleid en adviseert het management hierover, neemt deel aan of is trekker van verandertrajecten binnen de organisatie en voert de personeels- en salarisadministratie uit. Als team vinden we het belangrijk om de komende jaren een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit doen we in gezamenlijkheid en door gebruik te maken van ieders ervaring en talenten. Het team bestaat uit 10 collega’s, wat maakt dat iedereen een belangrijke plek heeft.

Het team is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, dat bestaat uit het team Financiën, het team Control, Inkoop & Juridische Zaken en het team Personeel & Organisatie. De afdeling zorgt op deze onderwerpen voor een goede ondersteuning en advisering aan het bestuur, het management en de medewerkers van gemeentelijke organisatie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je cv en je motivatie voor deze functie voor 22 augustus 2022. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marijke Rombolini, arbeidsmarktspecialist: 06-21553435.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

 1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd.

Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.