Spring naar content
Terug naar het overzicht

Vacature: HR-adviseur/adviseur arbeidsvoorwaarden

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Bij het team P&O zoeken we een HR-adviseur/adviseur arbeidsvoorwaarden voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Je werk bestaat uit twee delen:

HR-adviseur

Enerzijds ben je als HR-adviseur het eerste aanspreekpunt voor het afdelingsmanagement op het gebied van Personeel en Organisatie. Je implementeert managementinstrumenten bij de aan jou toegewezen afdelingen voor de uitvoering van het HRM-beleid en begeleidt het management bij het toepassen ervan. Hierbij werk je samen met de andere interne adviseurs van de afdelingen Bedrijfsvoering vanuit een integrale klantbenadering.

Adviseur arbeidsvoorwaarden

Als adviseur op het gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie ben je de schakel tussen de wet- en regelgeving op het gebied van HRM en doorvertaling naar verschillende doelgroepen in de organisatie (zoals je HR-collega’s, het management, de ondernemingsraad, het lokaal overleg en het college). Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving op het vakgebied, het opstellen van en implementeren van beleids- en uitvoeringsvoorstellen en het coördineren van (externe) afhandeling van juridische geschillen.

Ook neem je deel aan integrale projecten of leid je projecten op jouw vakgebied.

Wat neem je mee?

Je bent een enthousiaste collega met Hbo werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het vakgebied, waarin je ook binnen een gemeentelijke organisatie actief bent geweest. Bij voorkeur heb je een opleiding afgerond op het gebied van HRM, arbeidsrecht of vergelijkbaar.

Jij bent in deze functie dé expert op het gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp, wat vraagt om kennis van het arbeidsrecht. Als expert weet je een vertaling te maken van actuele wet- en regelgeving naar de organisatie en vind je het leuk om je kennis te delen. De functie vraagt van je dat je goed zelfstandig kan werken, goede adviesvaardigheden en (bestuurlijke) sensitiviteit hebt ontwikkeld, dat je gestructureerd kan werken, prioriteiten kan stellen en goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden hebt.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris voor een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week maximaal € 4.450,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel per 1 juli 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

Je maakt deel uit van team P&O. Het team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van HRM-beleid en adviseert het management hierover, neemt deel aan of is trekker van verandertrajecten binnen de organisatie en voert de personeels- en salarisadministratie uit. Als team vinden we het belangrijk om de komende jaren een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit doen we in gezamenlijkheid en door gebruik te maken van ieders ervaring en talenten. Het team bestaat uit 10 collega’s, wat maakt dat iedereen een belangrijke plek heeft.

Het team is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, dat bestaat uit het team Financiën, het team Control, Inkoop & Juridische Zaken en het team Personeel & Organisatie. De afdeling zorgt op deze onderwerpen voor een goede ondersteuning en advisering aan het bestuur, het management en de medewerkers van gemeentelijke organisatie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen dan graag een actueel CV met een motivatiebrief  waarin je aangeeft wat jou drijft. Mail je sollicitatie onder vermelding van vacaturenummer 2020-22 voor 19 augustus 2020 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via m.vanderlans@pijnacker-nootdorp.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sophia Horeweg, Teamleider P&O, telefoonnummer 06-24560262.