Terug naar het overzicht

Vacature: Functioneel beheerder Ruimtelijk domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wil jij écht het verschil maken voor de inwoners en ook voor je collega’s? Kent het functioneel beheer geen geheimen meer voor jou? Spreek jij zowel de taal van de organisatie als van IT? Wil je werken met betrokken en gedreven collega’s en met de nieuwste applicaties? Lees dan snel verder. Wij zijn namelijk op zoek naar een enthousiaste en gedreven functioneel beheerder voor minimaal 32 uur per week.

Vacature Functioneel beheerder Ruimtelijk Domein

Wat ga je doen?

Met de invoering van de Omgevingswet zijn er veel veranderingen in het IT-landschap binnen het ruimtelijk domein. Dit betekent dat jij als functioneel beheerder een interessante, verantwoordelijke en belangrijke rol binnen onze organisatie hebt.

Als functioneel beheerder ben jij de schakel tussen de organisatie/vakafdeling en IT. Jij denkt mee met de organisatie als het gaat om de applicaties voor het ruimtelijk domein, zoals vergunning, toezicht en handhaving (VTH), bestemmingsplannen en het digitaal stelsel omgevingswet (DSO). Jij weet als geen ander de wensen en problemen te vertalen naar functionele oplossingen in onze IT-systemen (applicaties). Als functioneel beheerder richt je deze applicaties in en verzorg je het onderhoud. Je beheert de koppelvlakken (relaties met andere applicaties), ondersteunt de gebruikers bij een goed gebruik van de applicaties en zorgt voor betrouwbare managementinformatie.

Voor VTH werken we met PowerBrowser van Genetics. Daarnaast werken we voor het maken van bestemmings- en omgevingsplannen met RX.Base van Visma Roxit. Voor het nog in te voeren DSO hebben we de STTR Builder van Geodan FLO Legal waarmee vragenbomen en toepasbare regels voor het DSO worden beheerd.

Je taken kunnen we als volgt samenvatten:

  • Je beheert, onderhoudt en optimaliseert de processen in de applicaties Powerbrowser, RX.Base en STTR Builder.
  • Je ondersteunt je collega’s bij de verschillende applicaties. Denk aan begeleiding in diverse processen, aanvragen en meldingen.
  • Je voert het versiebeheer, inclusief het testen, vrijgeven en vastleggen.
  • Je voert maatregelen door en zet processen op ter voorkoming van verstoringen, vragen en opmerkingen over de applicaties.
  • Je analyseert, beoordeelt en – al dan niet in regievoering met de leverancier of beheerders van gekoppelde applicaties – zoekt naar een oplossing voor verstoringen, vragen en opmerkingen over de applicaties.

Functie eisen

Enthousiasme en gedrevenheid is iets wat jou kenmerkt. Ondanks dat je een unieke en zelfstandige rol hebt binnen de afdeling, ben je een teamspeler en sta je naast je collega’s. Je werkt gestructureerd en kunt goed organiseren en plannen. Daarnaast neem je initiatief, ben je leergierig en sta je open voor feedback. Jouw analytisch en probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld. Verder omschrijf je jezelf als klantgericht en zelfsturend.

Je krijgt van ons veel vrijheid hoe, wanneer en waar je je werkt doet. Je kunt goed met deze vrijheid omgaan en weet de verbinding te houden met de organisatie. 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat:

  • Je beschikt over minimaal hbo-werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over minimaal 1 jaar aantoonbare en relevante werkervaring op het gebied van functioneel beheer;
  • Je mondelinge en schriftelijke communicatie is helder en effectief voor zowel de gebruikers als technische applicatiebeheer.
  • Je hebt zicht op de samenhang van de verschillende processen, applicaties en koppelingen in de keten van het ruimtelijk domein of bent in staat deze samenhang inzichtelijk te krijgen;
  • Je kunt jezelf goed verplaatsen in de interne klant waardoor je advies op maat kunt geven;
  • Kennis en ervaring met Powerbrowser, RX Base en STTR builder is een pre.

Voldoe je niet helemaal aan de eisen, maar ben je wel leergierig en gemotiveerd? Dan nodigen we je uit om toch te reageren en ons in je motivatiebrief te enthousiasmeren.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris minimaal € 2.865,- en maximaal € 4.629,- op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker systemen II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. Als we over en weer heel tevreden zijn over het functioneren kan dat ook eerder. Voor kandidaten die heel goed passen bij wat we zoeken is een vast dienstverband vanaf de start ook bespreekbaar.

Over ons team

Het applicatiebeheer van de software voor VTH, bestemmingsplannen en het DSO is ondergebracht bij de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer (RBG). De afdeling RBG bestaat uit drie teams. Het team Ruimte stelt ruimtelijke plannen op en beoordeelt aanvragen voor omgevingsvergunningen. Het team Gegevensbeheer en Belastingen beheert de basisregistraties en zorgt voor de uitvoering van de gemeentelijke belastingen. Het stafteam ondersteunt het management van de afdeling en de commissie Behandeling bezwaarschriften. Applicatiebeheer wordt aangestuurd door de teamleider Ruimte, maar de werkzaamheden worden uitgevoerd voor alle taakvelden binnen de gemeente die met vergunning, toezicht en handhaving bezig zijn.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan van Hemert, telefoon 06-38825013.