Terug naar het overzicht

Vacature: Functioneel applicatiebeheerder Sociaal Domein

Ben jij op zoek naar een baan waarin jij een groot aandeel hebt in de digitale transformatie binnen het ICT-landschap van het Sociaal Domein? Wij zoeken een enthousiaste functioneel applicatiebeheerder voor 36 uur per week.

vacature functioneel applicatiebeheerder sociaal domein - solliciteer nu

Wat ga je doen?

Binnen deze functie ligt de focus op het beheren en innoveren van de applicaties binnen het Sociaal Domein, maar je vervult ook een adviesrol voor andere afdelingen. Jouw taken:

 • Het beheren, onderhouden en waar mogelijk optimaliseren van de processen in de applicaties; 
 • Het ontwikkelen en realiseren van een heldere visie en koers in het digitaliseren, vernieuwen en professioneel beheren van de kernapplicaties;
 • Het opstellen van requirements en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten samen met softwareleveranciers en onze ICT-afdeling;
 • Het onderhouden van contacten met leveranciers, het begeleiden en adviseren van gebruikers en andere belanghebbenden. 
 • Het analyseren, beoordelen en – al dan niet in regievoering met de leverancier of beheerders van gekoppelde applicaties – oplossen van verstoringen, vragen en opmerkingen over de applicaties;
 • Het doorvoeren van maatregelen en het opzetten van processen en procedures ter voorkoming van verstoringen, vragen en opmerkingen over de applicaties.

Je overlegt in deze rol met het managementteam van de afdeling, ICT-afdeling en met de beleidsmedewerkers/projectleiders verantwoordelijk voor de verschillende (project)resultaten.

Wat neem je mee?

Je voelt je als een vis in het water binnen het sociale domein. Als functioneel beheerder ben je een resultaatgerichte teamplayer die náást zijn/haar collega’s staat. Je mondelinge en schriftelijke communicatie is helder en effectief. Je werkt gestructureerd en kunt goed organiseren en plannen. Je neemt initiatief, bent leergierig en staat open voor feedback. Jouw analytisch en probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld.

Naast de competenties die hierboven vermeld staan, vinden wij het belangrijk dat:

 • Je beschikt over minimaal MBO- werk- en denkniveau;
 • Je relevante werkervaring hebt op het gebied van functioneel beheer;
 • Je kennis, ervaring en affiniteit hebt met ICT, databases en gemeentelijke bedrijfs- en financiële processen of dat je deze jezelf snel eigen maakt. Denk hierbij aan de Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning en Jeugdwet;
 • Je zicht hebt op de samenhang van de verschillende processen, applicaties en koppelingen in de keten van het sociaal domein;
 • Je kennis en ervaring hebt met het schakelen tussen verschillende gebruikers(groepen) en partijen, inclusief bijbehorende belangen en het geheel kan overzien;
 • Je bereid bent de fijne kneepjes van het vak te leren en in het kader van professionaliseren hiertoe ook diverse opleidingen wilt volgen;
 • Je kennis en ervaring hebt met het bouwen van SQL-query’s of bereid bent dit te leren;
 • Je kennis en ervaring hebt van MS Office applicaties.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal €4.048,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker systemen II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat op dit moment uit het team werk & inkomen, team jongeren, opleiding en werk (samen taakveld Participatie) en het team WMO en de kernteams (samen taakveld Maatschappelijke ondersteuning). Binnen het bedrijfsbureau zijn de ondersteunende werkzaamheden, zoals applicatiebeheer ondergebracht.  

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dennis Meesters, Manager Bedrijfsbureau Sociaal Domein, telefoonnummer 06-15699986.