Terug naar het overzicht

Vacature: Communicatieadviseur Sociaal Domein

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je communicatief het verschil kunt maken op het gebied van zorg en ondersteuning aan onze inwoners? De afdeling Sociaal Domein van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een enthousiaste Communicatieadviseur voor 36 uur per week die van aanpakken houdt!

Wat ga je doen?

Binnen deze functie ligt de focus op de advisering van de afdeling sociaal domein, maar je vervult ook een adviesrol voor andere afdelingen.

  • Je overlegt in deze rol met het managementteam van de afdeling en met de beleidsmedewerkers/projectleiders verantwoordelijk voor de verschillende (project)resultaten;
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatie- en participatieadvies op strategisch, tactisch en operationeel niveau;
  • Je vervult een functie in de regionale crisisorganisatie en bent in die gevallen bereikbaar in de avonduren en weekenden;
  • Je houdt je bezig met de ontwikkeling van de verschillende on-offline communicatiemiddelen.

Binnen de functie moet je flexibel kunnen schakelen tussen denken én doen en je bent inzetbaar over de volle breedte van diverse communicatiedisciplines.

Wat neem je mee?

Je voelt je als een vis in het water binnen het sociale domein. Je hebt een positieve en flexibele instelling en neemt een gezonde dosis lef en creativiteit mee. Coachend adviseren is je niet vreemd, je hebt een proactieve instelling en je weet mensen te stimuleren en motiveren. Je geeft eerlijke en opbouwende feedback, kan goed luisteren en begrijpen. Werken en bereikbaar zijn buiten kantoortijden is voor jou geen probleem. Als netwerker kun je verbindingen leggen, werk je graag samen, stap je snel op mensen af en kun je die collega’s vinden die je nodig hebt om je doelen te bereiken. En uiteraard is het belangrijk dat je je helder en professioneel kunt uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk.

  • Je hebt een afgeronde HBO-bachelor opleiding op het gebied van communicatie of een communicatieopleiding op Logeion beroepsprofielniveau 4;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als communicatieprofessional (on/offline, content, stakeholders, woordvoering);
  • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring binnen het Sociaal Domein, blijkend uit relevante werkervaring;
  • Je beschikt over kennis van de sociale en maatschappelijke kaart van Nederland en van de actuele maatschappelijke ontwikkelingen;
  • Je hebt een uitstekende schrijfvaardigheid en je kan creatief meedenken over in te zetten middelen en activiteiten;
  • Je hebt kennis op het gebied van online media.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst en bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

In de communicatie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp staat de maatschappelijke dynamiek voorop. Alle ambtenaren communiceren en het communicatieteam helpt hen daarbij. Team communicatie werkt als allround communicatiebureau dat door bestuur, directie en vakafdelingen ingezet kan worden. Denk hierbij aan; faciliteren van de dialoog, organisatie leren luisteren, scenario-denken, aanjagende rol op data-analyse, verbeelden en beleven en always spot on!

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 9 juni 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-21 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via m.vandermeide@pijnacker-nootdorp.nl). Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Remy Bouwens, telefoonnummer 06-50035518.