Spring naar content
Terug naar het overzicht

Vacature: Adviseur VIC / auditor

Als Adviseur VIC / auditor (36 uur) bij de Gemeente Pijnacker-Nootdorp ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van audits, quick scans en andere (ad-hoc) controles. Ervaring als auditor is niet perse nodig, we gaan je het vak leren!

Wat ga je doen?

Je begint de dag met de weekstart met je team, concerncontrol. Je bespreekt de actuele uitdagingen en acties die aandacht nodig hebben. Daarna bereid je een afspraak voor die je via Microsoft Teams hebt met een collega van bedrijfsvoering. Hij heeft je nodig voor een quick scan. Dat werk je gestructureerd uit in een auditrapport. Als het rapport is besproken, ga je meehelpen om de follow-up te bewaken van de gesignaleerde aandachtspunten.

Na de lunch buig je je over een verbijzonderde interne controle. Je hebt vooraf al geadviseerd hoe het proces goed ingericht kan worden. Nu check je of het ook gaat zoals bedoeld is. In de namiddag is er nog wat tijd over voor wat overige controltaken. Een doorsnee werkdag van een adviseur VIC/ auditor bestaat er niet. Met 8 afdelingen en zoveel VIC’s en audits, is elke dag anders. 

Jouw werk als adviseur VIC/ auditor is onmisbaar is voor onze organisatie. Het is zelfs de basis is voor onze dienstverlening. Met jouw analytische vermogen en cijfermatigheid ben in staat bent om snel aandachtspunten te signaleren. Uiteraard zonder de organisatiedoelstellingen uit het oog te verliezen, waardoor we onze gemeentelijke dienstverlening naar een hoger niveau kunnen tillen.

De werkzaamheden:

  • Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van audits. Deze audits richten zich met name op Verbijzonderde Interne Controles (VIC’s) van vooraf gedefinieerde processen. 
  • Je voert op aanvraag quick scans of andere (ad-hoc) audits uit. 
  • Je toets bestuurlijke stukken (beleidsadviezen, collegeadviezen en raadsvoorstellen). 
  • Je werkt mee aan overige control taken zoals het beoordelen van jaarrekeningen en het monitoren van opvolging uit voorgaande audits. 
  • Je werkt onafhankelijk en objectief en je denkt mee met de proceseigenaren om mogelijke risico’s te beperken.

Wat neem je mee?

  • Een HBO- of WO- diploma, bij voorkeur op het terrein van Economie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, accountancy of Public Control. 
  • Ervaring als (internal) Auditor is een pré.
  • Je bent cijfermatig sterk en analytisch en een teamspeler.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk).
  • Je bent oplossingsgericht, overtuigend en hebt een proactieve daadkrachtige werkhouding om in een politiek-bestuurlijke context te kunnen opereren.

Ervaring in het uitvoeren van VIC’s en audits is een pré. Heb je deze ervaring nog niet maar voldoe je wel aan (een deel van de) de eisen en denk je dat jij de juiste persoon voor deze functie bent, dan nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan over je ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris minimaal € 2.729,- en maximaal € 4.008,- (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel juli 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband. 

Over ons team

De concernstaf van de gemeente Pijnacker-Nootdorp bestaat uit 20 mensen en ondersteunt de directie met de volgende kerntaken: bestuurs- en managementondersteuning, concerncontrol, strategische advisering, programmamanagement, informatieveiligheid en privacy. Je werkt intensief samen met de business controllers van de afdelingen Ontwikkeling en Sociaal domein.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie via het sollicitatiesysteem. Je kunt solliciteren tot 21 augustus 2020. Gesprekken worden als het kan live gevoerd en staan gepland op 1 en 7 september 2020. Een assessment of het opstellen van een Insights-profiel kan deel uitmaken van de procedure. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edwin van Zuylen, teammanager financiën, telefoonnummer 06-46981589 of Olaf Landzaat, adviseur control, telefoonnummer 06-27146796.