Terug naar het overzicht

Vacature: administratief medewerker Sociaal Domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij een administratieve spin in het web? De gemeente Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar een administratief medewerker voor het Sociaal Domein voor 20 uur per week.

vacature administratief medewerker sociaal domein - solliciteer voor 27 juli

Wat ga je doen?

Als administratief medewerker sociaal domein ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van allerhande administratieve taken in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Je biedt ondersteuning aan teams die werkzaam zijn binnen Wmo en Jeugdwet. Een goede samenwerking met zowel de teams als je directe collega’s is daarbij essentieel.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het verwerken en beëindigen van besluiten;
  • Het verwerken van digitale berichten (berichtenverkeer);
  • Het controleren en verwerken van declaraties van aanbieders / leveranciers;
  • Het accorderen van verzoeken om toekenningen jeugdhulp in overleg met de consulent jeugdhulp;
  • Vragen beantwoorden van klanten en zorgaanbieders, je bent de telefonische ingang voor eenvoudige vragen voor zowel het team Wmo als het team Jeugd;
  • Het plannen van afspraken voor klanten;
  • Het afhandelen en verwerken van een aanvraag gehandicaptenparkeerkaart.

Wat neem je mee?

  • Je hebt minimaal MBO-4 niveau en aantoonbare recente ervaring met de administratieve verwerking van de Wmo en Jeugdwet bij een gemeente;
  • Je bent goed thuis in het Office-pakket (met name Word en Excel);
  • Je bent flexibel, klantgericht, pro-actief, communicatief sterk en een teamplayer.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 2.904,– bruto per maand (schaal 6 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker bedrijfsvoering IV. In 2021 wordt de functie geherwaardeerd en bestaat de mogelijkheid dat het Medewerker bedrijfsvoering III wordt, in schaal 7 (€ 3.176,– bruto per maand op basis van 36 uur p/w).

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit de teams Participatie en Maatschappelijke ondersteuning. Het team Maatschappelijke ondersteuning zorgt o.a. voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Vanuit de kernteams wordt de ondersteuning geboden die de inwoners van onze gemeente nodig hebben. Binnen de afdeling wordt waar mogelijk samengewerkt. Problematiek staat immers niet altijd op zichzelf. We kennen elkaar goed en overleggen over casuïstiek en hoe we als gemeente, binnen de gestelde kaders en budgetten, de beste hulp kunnen bieden om het welzijn van de inwoners te bevorderen.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 27 juli 2021 onder vermelding van vacaturenummer 2021-25 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via sdsec@pijnacker-nootdorp.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Odette Langeveld, teamleider Maatschappelijke ondersteuning,  telefoonnummer 06-20401311.