Spring naar content
Terug naar het overzicht

Sport en cultuur voor iedereen toegankelijk

Per 1 juli 2020 is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen, hebben de deuren inmiddels weer geopend. En voor alle leeftijden geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. De 1,5 meter afstand blijft van kracht, maar als dit de normale sportbeoefening in de weg staat, dan kan deze regel tijdelijk worden losgelaten. Dit betekent dat ook sporten zoals judo, voetbal en hockey weer mogelijk zijn. En dat is natuurlijk hartstikke mooi!

Wethouder Hanneke van de Gevel

Iedereen moet mee kunnen doen.

wethouder Hanneke van de Gevel

Regelingen voor mensen met laag inkomen

Tegelijkertijd weten we dat het lang niet voor iedereen vanzelfsprekend is om deel te kunnen nemen aan sport- of culturele activiteiten. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat sport en cultuur voor iedereen toegankelijk is. Iedereen moet mee (kunnen) doen. Kinderen én volwassenen. Om dit mogelijk te maken bieden we mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse (kind)regelingen.

Zo kunnen kinderen mede dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur toch sporten of meedoen aan culturele activiteiten, zoals muziek maken of toneel spelen. En dankzij Stichting Leergeld kunt u agenda’s, schriften, pennen, lees- boeken of kleding aanschaffen voor uw kind. Of kies met het Jeugd Vakantie- paspoort voor een zomervakantie vol uitjes in eigen land! Ook voor volwassenen geldt dat ze bijvoorbeeld dankzij het Werkfit-abonnement of de regeling maatschappelijk verkeer, deel kunnen nemen aan diverse (sport)activiteiten. Via onderstaande links vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Mede namens het college, wens ik u alvast een mooie zomer!

Hanneke van de Gevel, wethouder Sociaal Domein

Financiële ondersteuning

Sport en activiteiten

Geldzorgen? U staat niet alleen