Terug naar het overzicht

Op woensdag vaccineren zonder afspraak in het bestuurscentrum

Woensdag kunt u zich weer van 16.00 tot 20.00 uur laten vaccineren in het bestuurscentrum (raadszaal) van de gemeente. De ingang voor het bestuurscentrum is in de Emmastraat 165. U kunt zich dan zonder afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit gebeurt met het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Heeft u nog twijfels of u zich wilt laten vaccineren? Een arts is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Janssen of Pfizer

Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan op woensdag zonder afspraak voor een prik terecht. 18-plussers kunnen kiezen uit het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Jonger dan 18 jaar of bent u zwanger? Dan krijgt u het Pfizer-vaccin. Van het Pfizer-vaccin heeft u twee prikken nodig, met minimaal 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik. Bij het Janssen-vaccin is 1 prik voldoende.

Derde- of boosterprik

Het kan zijn dat u door uw specialist vanuit het ziekenhuis geadviseerd wordt een derde prik te halen vanwege onderliggende klachten. Deze prik kunt u ook zonder afspraak bij ons in het bestuurscentrum halen. Neem hiervoor wel uw verwijsbrief mee.

Dit geldt niet voor de boosterprik. De boosterprik is een oppepper om de werking van de eerste vaccinatieserie te verbeteren. De boosterprik kan alleen op afspraak gehaald worden bij vaste priklocaties. Onze priklocatie is een tijdelijke locatie. U krijgt een uitnodiging van het RIVM als u aan de beurt bent, dit gaat namelijk per doelgroep. Vanaf 19 november krijgen eerste de 80-plussers een uitnodigingsbrief. Kijk voor de vaste locaties in uw buurt en meer informatie over de boosterprik op www.ggdhaaglanden.nl/.

Wat heeft u nodig?

Neem het volgende mee als u zich zonder afspraak wilt laten vaccineren:

  • uw identiteitsbewijs
  • een mondkapje
  • trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten

Na de prik moet u nog een kwartier plaatsnemen in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen krijgt. GGD Haaglanden verzorgt de registratie. U krijgt ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie, als dat nodig is.

Waarom een vaccinatie?

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen snel hun coronaprik halen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder ruimte het coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Vaccineren zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ernstig ziek worden. Kijk voor meer informatie over vaccineren op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 8.00 – 20.00 uur).  

Blijf bij klachten thuis

Heeft u klachten die kunnen passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en maak afspraak via www.coronatest.nl om u te laten testen. Zo voorkomt u dat u andere besmet.