Terug naar het overzicht

Coronavaccinatie zonder afspraak

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf woensdag 23 maart kunt u iedere woensdag voor uw coronavaccinaties zonder afspraak terecht in de Sporthal Koningshof, Het Baken 2 in Pijnacker. U kunt van 15.00 tot 19.00 uur een 1ste, 2de, 3de of boosterprik bij ons halen.

Herhaalprik

Het is niet mogelijk om uw herhaalprik (2de booster, voor 60-plussers en mensen met verminderde weerstand) daar te halen. Hiervoor kunt u terecht bij een vaste priklocatie van de GGD Haaglanden. Kijk voor meer informatie over de herhaalprik en waar de vaste locaties zijn op www.ggdhaaglanden.nl. . Een afspraak kunt u maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Waarom een vaccinatie?

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen snel hun coronaprik halen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder ruimte het coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Vaccineren zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ernstig ziek worden. Kijk voor meer informatie over vaccineren op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 8.00 – 20.00 uur).  

Wat moet ik meenemen?

Neem het volgende mee als u zich zonder afspraak wilt laten vaccineren:

  • uw identiteitsbewijs
  • een mondkapje
  • trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten

Na de prik moet u nog een kwartier plaatsnemen in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen krijgt. GGD Haaglanden verzorgt de registratie. U krijgt ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie, als dat nodig is.

Blijf bij klachten thuis

Heeft u klachten die kunnen passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en maak afspraak via www.coronatest.nl om u te laten testen. Zo voorkomt u dat u andere besmet.