Terug naar het overzicht

Loting voor pilot kabelgoten

Dit jaar start de gemeente Pijnacker-Nootdorp met een proef waarbij elektrische auto’s vanuit huis kunnen worden opgeladen op een openbare parkeerplaats. Door de zogenaamde ‘kabelgoot’ loopt de oplaadkabel niet over de stoep.

Om in aanmerking te komen voor de kabelgoottegels, gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft geen eigen oprit met parkeerplaats op eigen terrein.
  • U gebruikt de kabelgoot tenminste eens per week.
  • Er ligt alleen een stoep tussen de openbare parkeerplaats en uw huis of tuin.
  • De parkeerplaats blijft voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden

Er kunnen 20 inwoners meedoen aan de pilot. Verspreid over de gemeente en per wijk maximaal drie deelnemers. Meld u voor 24 mei 2023 aan via: info@pijnacker-nootdorp.nl met als onderwerpregel ‘Kabelgoot’. Vermeld in de e-mail uw naam en adresgegevens.

Iedereen een eerlijke kans

Op basis van loting wordt, met inachtneming van de criteria, bepaald welke inwoners voor de pilot in aanmerking komen. Na de aanvraag ontvangt u een overeenkomst, die getekend moet worden.  Na eerdere berichtgeving heeft een aantal inwoners al een e-mail gestuurd naar de gemeente om zich aan te melden voor de pilot. Deze inwoners worden meegenomen bij de aanmeldingen.

Kosten

We verwachten eind dit jaar te starten met het aanleggen van de kabelgoottegels. Verloopt de proef niet succesvol? Of wilt u geen gebruik meer maken van de kabelgoottegels? Dan halen we de kabelgoottegels één jaar na beëindiging van de proef weg.