Terug naar het overzicht

Burgemeester: "Houd vol"

Beste inwoners,

Burgemeester Francisca Ravestein
Foto: Victor van Leeuwen

Vorige week kondigde het Kabinet verscherpte maatregelen aan. Deze maatregelen betekenen weer minder vrijheid. Dat valt allemaal niet mee, want we moeten het al zo lang volhouden. Ook ik vind het lastig om mij aan de maatregelen te blijven houden en mis mijn sociale contacten.

Ik leef mee met de inwoners die ziek zijn of iemand hebben verloren aan het coronavirus. Natuurlijk maak ik mij ook zorgen om de ondernemers die het moeilijk hebben in deze tijd en de mensen in de zorg die overbelast dreigen te raken. Daarom is het zo belangrijk dat we doorzetten en volhouden. 

We zijn op de goede weg. Het aantal besmettingen daalt, het gaat alleen niet snel genoeg. Ik wil graag complimenten geven aan de inwoners die het al zo lang volhouden en zich aan de regels houden. Helaas is het zo dat niet iedereen dat doet. Daarom doe ik een oproep aan deze inwoners: houd u aan de maatregelen! U kent ze inmiddels wel. Blijf zoveel mogelijk thuis. Als u naar buiten gaat om boodschappen te doen, doe het dan alleen en draag een mondkapje. Als we dit allemaal doen, voorkomen we dat we in een totale lockdown moeten zoals de landen om ons heen. En als de cijfers blijven dalen, krijgen wij beetje bij beetje weer meer ruimte. Zo is er een kans dat we er met de feestdagen toch nog iets moois van kunnen maken.

Houd vol, alleen samen kunnen wij corona onder controle krijgen!

Francisca Ravestein
Burgemeester