Terug naar het overzicht

Boostervaccinatie zonder afspraak

Ben je 18 jaar of ouder en heb je minstens drie maanden geleden je laatste vaccinatie gekregen? Of minstens drie maanden geleden corona gehad? Dan kan je de booster halen. Je hoeft niet te wachten op een uitnodigingsbrief.

Vanaf deze week kunt u voor al uw vaccinaties terecht in het bestuurscentrum van de gemeente, Emmastraat 165 in Pijnacker. Dat betekent dat u zonder afspraak een 1ste, 2de, 3de of boosterprik bij ons kunt halen. Let op! De openingstijden voor het laten vaccineren zijn veranderd, we zijn open van 15.00 tot 19.00 uur.

Waarom een boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een oppepper die de werking van de eerste twee basisvaccinaties verbetert. Dit is nodig om twee redenen. Allereerst omdat de bescherming tegen een infectie van de eerste basisvaccinaties na een tijdje afneemt, vooral als er nieuwe virusvarianten opkomen. Een boostervaccinatie is extra belangrijk door de snel opkomende en zeer besmettelijke omikron-variant. Het blijkt dat de eerste twee vaccinaties minder goed beschermen tegen een infectie met deze variant. Door een boostervaccinatie gaan je antistoffen weer flink omhoog en ben je beter beschermd. Zo kunnen we ook weer snel van de maatregelen af.

Bijwerkingen

Je krijgt de boosterprik met een mRNA-vaccin: BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Je kunt niet kiezen welk vaccin je krijgt. Mogelijke bijwerkingen zijn hetzelfde als bij de eerdere vaccinatie(s): pijn op de plek van de prik, hoofdpijn, spierpijn of koorts. De klachten gaan snel over en paracetamol helpt. Het vaccin is na een paar dagen uit je lichaam verdwenen.

Vragen
Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Antwoorden vind je op www.coronavaccinatie.nl/booster.

vaccinatie web